NASA Dünya Turnuvası yarışmasında Van Gölü fotoğrafı için oylama seferberliği!

NASA'nın Dünya Turnuvası isimli online yarışında finale kalan Van Gölü'nün uzaydan çekilmiş fotoğrafı için oylama seferberliği başlatıldı.

NASA Dünya Turnuvası yarışmasında Van Gölü fotoğrafı için oylama seferberliği!

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) düzenlediği ‘Dünya Turnuvası’ isimli online yarışmada finale kalan Van Gölü’nün uzaydan çekilmiş fotoğrafı için oylama seferberliği başlatıldı.

NASA, 20 yılı aşkın sürede Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapan astronotlar tarafından çekilmiş dünya fotoğraflarının yer aldığı bir yarışma başlattı.

Astronot Kate Rubins tarafından 2016 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yörüngesinde dolanırken, dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü’nün eşsiz bir fotoğrafını çekti. ‘Dünya Turnuvası’ isimli online yarışmada Van Gölü’nün uzaydan çekilmiş fotoğrafı, bu kez 4 turda 30 fotoğrafı eledi.

NASA Earth: Van Gölü ezici çoğunlukla önde

Van Gölü fotoğrafı, yarı finalde en yakın rakibi bulut kulesine karşı oyların yüzde 94’ünü aldı. Van Gölü şimdi 5’inci turda rakibi “Hareket Halindeki Yıldızlar” fotoğrafıyla finalde yarışırken, NASA sosyal medyada bir paylaşım yaptı.

NASA Earth hesabında yapılan paylaşımda, “Külkedisi hikayelerini unutun. Türkiye’nin Van Gölü TurnamentEarth yarışında juggernaut (acımasız, yıkıcı ve durdurulamaz) oldu. Alkali gölün bu fotoğrafı çeyrek finallerde yüzde 94 oranında dikkat çekici bir oy aldı ve finalde de aynısını yapmaya hazırlanıyor” ifadelerine yer verildi.

NASA’nın sitesi çöktü

Oylama sırasında ise NASA’nın sitesi çöktü. Oy kullanmak için siteye giren birçok vatandaş, “Sorry, earth observatory is not available right now (Üzgünüm, dünya gözlemevi şu anda kullanılamıyor)” yazısıyla karşılaştı.

ABD saatlerine göre öğle saatlerinde sona erecek fotoğraf oylaması https://earthobservatory.nasa.gov/tournament-earth adresi üzerinden yapılıyor.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER