BM’nin yeni raporuna göre, son 30 yılda yaşanan afetler nedeniyle yaklaşık 3,8 trilyon dolarlık tarım ve hayvancılık ürünü kaybedildi. Raporda, toplam en fazla ekonomik kaybı yaşayan bölgenin Asya olduğu; Asya’yı Afrika, Avrupa ve Amerika’nın izlediği aktarıldı.
Dünyada her yıl kablolar, elektronik oyuncaklar veya elektronik sigara gibi aletlerin oluşturduğu 10 milyar dolar değerinde e-atık, geri dönüşüm yerine çöpe gidiyor.
Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Su Ürünleri Fakültesi bilim insanlarınca yapılan araştırmada; Karadeniz'de 'aşırı avlanma' nedeniyle balık çeşitliliğinin azalıp, hamsi boylarının ise 11,5 santimetreden, 9,5 santimetreye gerilediği ortaya belirlendi. Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Yusuf Ceylan, “Karadeniz'de hamsi sürülerinin çoğu artık 1 yaşında, çok azının da 2 yaşında olduğunu tespit ettik. Aşırı avcılık sürerse, çocuklarımız Karadeniz’de balık çeşitlerini göremeyecek” dedi.
Şu an kış olan Antarktika’da normalde bu dönemde deniz buzlarının yılın en geniş seviyesinde olması gerekiyor. Ancak araştırmalar, kayıtların tutulmaya başladığı 1979’dan bu yana buz miktarının dönemsel olarak en düşük seviyeye indiğini gösteriyor.
Gezegenin sunduğu 1 yıllık doğal kaynağın insanlar tarafından kullanımı ölçülerek hesaplanan Dünya Limit Aşım günü bu yıl 2 Ağustos olarak belirlenirken bu yılın kaynaklarını 214 günde tüketen dünya, yarından itibaren gelecek yıldan borçlanacak.
Almanya, uluslararası fosil yakıt finansmanını sona erdirme taahhüdünü potansiyel olarak ihlal ederek, denizaşırı gaz projelerini 2025 yılına kadar desteklemeyi planlıyor.