Kütahya’nın ortasına inşa edilecek ‘vazo kule’ye ÇED gereksiz raporu

Kütahya'nın 'görsel simgesi' olarak kent merkezine inşa edilecek vazo kulenin kapladığı alan 13 bin 136 metrekare ve proje için 45 milyon lira harcanacak.

Kütahya’nın ortasına inşa edilecek ‘vazo kule’ye ÇED gereksiz raporu

Kütahya Belediyesi’nin kentin ortasına inşa edeceği vazo şeklindeki “davetkar” kule için tam 45 milyon TL harcayacağı ortaya çıktı.

Belediye projeyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na 17 Mart’ta Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) için başvurdu. Bakanlıksa 12 Nisan’da projeye ilişkin “ÇED gerekli değil” kararı verildiğini duyurdu.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre ÇED raporunda, 45 milyon TL’ye mal olacağı belirtilen kulenin 13 bin 136 metrekarelik bir araziye inşa edileceği ve kulenin ticari amaçla seyir terası, sosyal ve kültürel tesis olarak kullanılacağı bilgileri yer alıyor. Kulede ayrıca bir de dönen restoran yer alacak.

Sadece ‘görsel simge’ değilmiş…

Kulenin yapım amacıysa kentte “cazibe merkezi oluşturmak.” Proje için henüz ihale aşamasında 620 bin TL harcandı.

MHP’li Belediye Başkanı Alim Işık, projeye ilişkin “Vazo Kule, sadece görsel bir simge olarak kalmayıp içerisinde barındırdığı seyir terası, dönen restoran, kafeler, etkinlik alanları, bilim ve sanat merkezi, sanat galerileri gibi birçok sosyal donatı alanıyla bölgede bir cazibe merkezi olacaktır” demişti.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER