Almanya Ekonomi Bakanı: “Enerji Tasarrufu Rus Fosil Yakıtlarına Bağımlılığımızı Hafifletecektir”

Almanya Ekonomi Bakanı Habeck, Avrupa’nın en büyük ekonomisinin Rus fosil yakıtlarından bağımsız hale gelmesi için yurttaşların enerji tasarrufu yapmasını gündeme getirdi.

Almanya Ekonomi Bakanı: “Enerji Tasarrufu Rus Fosil Yakıtlarına Bağımlılığımızı Hafifletecektir”

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile beraber siviller hayatını kaybetmeye devam ediyor. Uzmanlar, Rusya’nın fosil yakıt ihracatından elde ettiği gelirin Moskova’ya savaşı yürütmek için hayati derecede önemli fonlar sağladığını belirtiyor. Almanya da dahil olmak üzere Avrupa ülkeleri bu nedenle baskı altında.

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, vatandaşların enerji tüketimini azaltmaları halinde Almanya’nın Rusya’ya daha az bağımlı hale gelebileceğini söylerken, eğer mümkünse araba kullanmak yerine tren veya bisiklet kullanmayı önerdi.

Funke Media Group’a verdiği röportajda Habeck, “Şu anda herkesten enerji tasarrufuna katkıda bulunmalarını istiyorum” dedi.

Yeni hükümet koalisyonu, yabancı topraklardaki bir savaşa yanıt olarak otoyol hız sınırı gibi zorunlu enerji tasarrufu önlemlerine başvurmak konusunda isteksizken, Habeck tam tersini savunuyor: “Kullanılmayan her kilometre, Rusya’nın enerji kaynaklarından uzaklaşmayı kolaylaştıran bir katkı. Aynı zamanda iklimi de koruyoruz.”

Habeck, bireysel enerji tüketiminin %10’unun azaltılmasının mümkün olduğunu belirterek, işverenlerin çalışanlara evden çalışma seçeneği sunarak katkıda bulunabileceğini de sözlerine ekledi: “Mümkün olan her yerde, haftada bir veya iki gün yine evden çalışabilir – gönüllü olarak başlayabilir” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER