İztuzu Plajı manzaralı kaçak ev furyası

Dünyanın en iyi 10 plajından birisi olan İztuzu Plajının hemen üzerindeki Gökbel Mahallesinde kaçak inşaat furyası yaşanıyor. İmar affı bahane edilerek kaçak olarak yapımı devam eden 22 yapı mühürlenip para cezaları kesilmesine rağmen inşaatlar son sürat devam ediyor. İşi abartıp otel yapanlar bile var.

İztuzu Plajı manzaralı kaçak ev furyası

Dalyan ile İztuzu Plajı arasında kalan ve 1900'lü yıllarda kurulduğu bilinen, eskiden Dalyan'a bağlı bir köy iken Muğla'nın Büyükşehir olmasının ardından mahalleye dönüşen 550 nüfus 210 haneli Gökbel'in hemen her tarafında kaçak yapılaşma hızla devam ediyor. Bazı inşaatların otel görünümlü ve çok katlı olması ise kaçak yapılaşmanın boyutlarını da ortaya koyuyor.

Gökbel Muhtarı Mehmet Aslanpay yıllardan bu yana kaçak yapılaşmayla savaştıklarını belirtti.

Aslanpay “2014'de 170 hanemiz vardı. Şu anda bu rakam 210. Şu anda da İmar Affını göz önünde bulundurarak apar topar inşaata başlayan 22 hane tespit edildi. Tutanaklar tutuldu. Belediye gelip inşaatları mühürledi. Cezaları kesti ama kimsenin aldırış ettiği yok. Mühürmüş, kanunmuş kimse dinlemeyip inşaatlar son sürat devam ediyor. Hem muhtarlık ve hem de belediye olarak elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2019, 06:42

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER