Ekoloji Birliği Ege Bölge Toplantısı Aydın’da yapıldı

Ekoloji Birliği Ege Bölge Toplantısı'nda Aydın, Muğla ve İzmir'in dört bir yanından gelen ekoloji direnişçileri mücadelelerini anlattı

Ekoloji Birliği Ege Bölge Toplantısı Aydın’da yapıldı

Ekoloji Birliği, Ege Bölge Toplantısı’nı Aydın’da gerçekleştirdi. Aydın, Muğla ve İzmir’in dört bir yanından gelen yerel ekoloji direnişçileri sorunlarını ve birlikte mücadeleyi konuştu.

Aydın Şükran Güngör Sahnesinde gerçekleştirilen toplantının açılışını AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili yaptı. Yaşam alanlarına yönelik sermaye saldırısının en yoğun hissedildiği yerlerden birisi olan Aydın’da Ekoloji Birliği bölge toplantısının gerçekleştirildiğini belirten Vergili, “Biz birleşerek, dayanışmayla topraklarımızı koruyacağız. Bu artık bir yaşam mücadelesi. Yerel seçimlerde yaş alanlarımızı kirletmek isteyenlere gerekli yanıtı vereceğiz” dedi.

EGEÇEP’TEN EKOLOJİ BİRLİĞİ’NE GİDEN SÜREÇ

EGEÇEP Eş Dönem Sözcüsü Berrin Esin Kaya da EGEÇEP’in kuruluş süreci ve ülkedeki ekoloji mücadelesini aktararak, “Mücadele ülkeye yayıldıkça yerellerin kendi mücadelelerinde yalnızlıkları daha belirgin oldu. Ege Bölgesinde direnişlerin birleştirilmesi, ortak dayanışma ağının oluşturulması için geçtiğimiz yıl Ekoloji Birliği Kuruldu. Mücadelelerin birbiriyle dayanışmasını sağladığımız ölçüde yaşam alanlarımızı saldırılara karşı koruyabiliriz” dedi.

EKOLOJİ BİRLİĞİ ETKİSİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI

Ekoloji Birliği Eş Dönem Sözcüsü Süheyla Doğan Ekoloji Birliğinin Bergama ve Eskişehir Toplantıları ile kurulduğunu ve geçtiğimiz aylarda Ankara’da meclisini topladığını belirtti. Ülkede gelişen ekolojik olaylara ve hükümet politikalarına karşı anında refleks gösteren bir örgütlenme süreci içinde olduklarını ve bunun etkisini her geçen gün daha çok gösterdiğini ifade eden Doğan, yapılan basın açıklamaları ile ilgili bilgiler verdi. Ekoloji Birliği’nin Karadeniz’le, Akdeniz’deki, Van’la Trakya’daki ekoloji mücadelelerini birleştirmeyi hedeflediğini belirten Doğan, “Şu an 60 bileşenimizle ülkenin dört bir yanındaki ekoloji hareketlerinin mücadelesini birleştirmeye çalışıyoruz” dedi. Doğan, Kazdağı’ndaki ekoloji mücadelesinde olan bitenleri de aktardı.

ÇEPEÇEVRE YAŞAM SEÇKİSİ İLGİYLE İZLENDİ

Çepeçevre Yaşam programının Ege’deki ekoloji mücadeleleri seçkisi alkışlarla karşılandı. Bu gösterimin ardından moderatörlüğünü EGEÇEP Dönem Sözcüsü Berrin Esin Kaya ve Tire Başköylülerin Sözcüsü Sami Şengün tarafından yapılan forum gerçekleştirildi.

Forumdan önce siyasi parti temsilcileri ve kurum temsilcileri toplantıyı selamlayan kısa konuşmalar yaptı. Forumun ilk bölümünde Ege bölgesindeki ekoloji mücadeleleri, sorunlar, gelişen süreçler ve mücadelenin şu anki durumuna dair yerel mücadelelerden deneyimler aktarıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER