Türkiye ile BM ortaklığında Afrika’nın çorak topraklarını iyileştirme projesi: Köprüler

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Türkiye, Sahra sınırları içerisindeki üç Afrika ülkesinde 5.000 hektarlık çorak toprağı ortaklaşa yeniden iyileştirme kararı aldı

Türkiye ile BM ortaklığında Afrika’nın çorak topraklarını iyileştirme projesi: Köprüler

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Türkiye, Sahra sınırları içerisindeki üç Afrika ülkesinde 5.000 hektarlık çorak toprağı ortaklaşa yeniden iyileştirme kararı aldı. Üç yıllık projenin Afrika Büyük Yeşil Duvar Girişimi sınırları içerisinde arazi bozulmasıyla mücadele eden ülkeler için önemli bir kazanım olduğu belirtiliyor.

Türkiye’den 3 milyon ve FAO’nun “Çölleşmeye  Karşı Eylem” programından da 600.000 olmak üzere toplam bütçesinin 3.6 milyon dolar olduğu belirtilen ve “İyileştirmeyi Destekleyen, Gelir, Kalkınma, Ekosistem Hizmetlerinin Güçlendirilmesi” açılımıyla ifade edilen KÖPRÜLER adlı yeni proje, Eritre, Moritanya ve Sudan’daki kurak ve yarı kurak alanların iyileştirilmesi amacını güdüyor.

KÖPRÜLER, programın başarılı olduğu kanıtlanan iyileştirme yöntemine dayanıyor ve bu vesileyle 2019 yılının başlarında 50.000 hektarlık bir araziyi de iyileştirme sürecine alması tahmin ediliyor. Proje aynı zamanda ekonomik büyümeyi canlandırmak, gelir artışı ve iş yaratımı sağlamak ile odun dışı orman ürünlerinin değer zincirlerinin gelişimini de desteklemek amacında.

KÖPRÜLER projesine dair detay bilgiye FAO web sitesinde yer alan bu bağlantı üzerinden erişim mümkün.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER