UNESCO Dünya Mirası olma yolundaki vadi çöplüğe döndü

Turizmci Ali Karaman naylon, poşet, ilaç kutuları, atıkların vadiye döküldüğünü söyledi

UNESCO Dünya Mirası olma yolundaki vadi çöplüğe döndü

Bursa’nın tarihi mekânları ve doğası ile dünyaca ünlü turizm bölgelerinden oolan UNESCO Dünya Mirası olma yolundaki İznik’te, çöplüğe dönen vadi, vatandaşların tepkisini çekti. Bölgeye gelenler manzaraya tepki gösterirken, bölgede hayvancılık yapanlar, inşaat atıkları, çöpler ve plastik atıkların atıldığı vadide artık hayvan otlatamadıklarını söyledi.

Eşiyle birlikte bölgede hayvancılık yapan Nevin Kurcu 3-4 yıl önce bölgenin cennet gibi olduğunu söyleyerek, “İznik merkezden gelen çöpler buraya atılıyor. Resmi yerlere bağlı araçlar dahi buraya çöplerini boşaltıyor. Gebe koyunum çöpte can verdi. Hayvanlarımı otlatamıyorum artık, zehir mi var, ne var bilmiyorum” dedi. Kurcu’nun eşi Arif Kurcu ise hayvanlarını 90 gündür dışarı çıkaramadığını belirterek, “İznik yer altı kanalizasyonundan dolayı bütün atıkları buraya getirdiler. EVidanjör atıkları da buraya atılıyor. Hayvanlarımı artık hazır yemler ile besliyorum” ifadelerini kullandı.

“Doğanın kalbindeyiz, yine çevreyi katlettiler” diyen turizmci iş insanı Ali Karaman ise naylon, poşet, ilaç kutuları, atıkların vadiye döküldüğünü söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER