İzmir'de İnşa Edilecek Yeni Konutlar Yüzde 50 Maliyet İndirimi, Faizsiz 18 Yıl Vadeli ve 2 Yıl Erteleme İmkanlarıyla Yapılacak

Çevre Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu bir paylaşım ile yıkılan, hasarlı olan binaların yerine yapılacak olan yeni yapıların hangi imkanlarla alınabileceğine ilişkin bilgiler verdi.

İzmir'de İnşa Edilecek Yeni Konutlar Yüzde 50 Maliyet İndirimi, Faizsiz 18 Yıl Vadeli ve 2 Yıl Erteleme İmkanlarıyla Yapılacak

İzmir'de yaşanan deprem başta Bayraklı ilçesi olmak üzere kentte binaların yıkılmasına ve birçoğunun da hasar almasına neden oldu.  Bu binalarda yaşayan vatandaşların barınma ihtiyaçları için ilk adımlar hemen atıldı. Daha sonra konut inşasına dair çalışmalar Çevre ve Şehirclik Bakanlığı tarafından başlatıldı. Konuya ilişkin ise yeni açıklama geldi. 

ÇEVRE BAKANI KURUM'DAN KONUTLARIN ÖDEME DETAYLARINA DAİR AÇIKLAMA

Çevre ve Şehirclik Bakanı Murat Kurum kendisine ait sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. 

Bakan Murat Kurum paylaşımında yıkılan ve ağır hasarlı binada oturanlar için yerinde veya rezerv yapı alanında inşa edilecek konutların 241 ve 3+1 şeklinde olacağını duyurdu. Bu konutların hangi ödeme koşulları ile devredileceğine ilişkin ödeme detaylarını açıklayan Bakan Kurum şu bilgileri verdi.  Murat Kurum yeni inşa edilecek yapılarda maliyetlerden yüzde 40 ve yüzde 50 oranında indirim yapılacağını duyurdu. Bunun yanında vatandaşlar ilk 2 yılı ödemesiz toplam 18 yılda faizsiz ve eşit taksitlerle ödemelerini tamamlayacaklar. Çevre Bakanı Murat Kurum'un Paylaşımı Murat Kurum açıklamasında "Yıkılan ve ağır hasarlı binada oturanlar için yerinde veya rezerv yapı alanında inşa edeceğimiz 2+1 ve 3+1 konutlar için;  Maliyetlerden %40-%50 oranında indirim yapılacak.  İlk 2 yılı ödemesiz olmak üzere ödemeler 18 yılda faizsiz ve eşit taksitlerle gerçekleştirilecek." ifadelerini kullandı. 

 

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER