İzmir’de acil yıkılacak bina sayısı 309

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 114 kişinin hayatını kaybettiği, binden fazla kişinin yaralandığı İzmir depreminin ardından yapılan incelemelerde acil yıkılacak ve yıkık bina sayısının 309’a yükseldiğini açıkladı.

İzmir’de acil yıkılacak bina sayısı 309

Ege Denizi’nde, 30 Ekim Cuma günü saat 14.51’de merkez üssü İzmir’in Seferihisar açıkları olan şiddetli bir deprem meydana gelmişti.

Depremin büyüklüğü; AFAD tarafından 6.6, Kandilli Rasathanesi tarafından 6.9, ABD Jeoloji Araştırmaları Merkezi (USGS) tarafından ise 7 olarak ölçülmüştü.

Depremde İzmir’in Bayraklı ilçesinde çok sayıda bina yıkılmış ve hasar görürken, 114 kişinin hayatını kaybettiği ve bin 35 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Yaralıların tedavisi sürerken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Afet Koordinasyon Merkezi’nde hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurum, bugün itibarıyla 61 bin 735 bina ve 348 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Bakan Kurum, “Tespiti yapılan ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık bina sayısı 309’a, 4 bin 425 bağımsız bölüme ulaştı” ifadelerini kullandı

857 okulda hasar tespiti yapıldığı bilgisini paylaşan Kurum, “5 okul ağır, 18’i orta hasarlı. Bu okullardaki öğrenciler mahalledeki en yakın okula transfer edilecek” dedi.

5 bin civarında orta hasarlı bina olduğunu dile getiren Kurum, “Ev sahiplerine 5 bin lira, kiracılarımıza 2 bin 500 lira taşınma ve kira yardımını bugün başlatıyoruz” diye konuştu.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER