Çiftçiye ıspanak eğitimi verilecek!

Ülke genelinde ıspanağa karışan yabancı ot nedeniyle görülen zehirlenmeler sonrası Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Bakan Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada çiftçilere ıspanak eğitimi verileceğini bildirdi.

Çiftçiye ıspanak eğitimi verilecek!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçilere ıspanak konusunda eğitim verileceğini belirterek, "Pazara neyi sevk edeceğimizi, neyi etmeyeceğimizi, ıspanak demetine neyi koyacağımızı biraz daha anlatmamız gerekiyor. Ispanağın üretildiği ilçelerde bu eğitimler bakanlığımızca şu anda başlatıldı." ifadelerini kullandı.

"HERKES GÖNÜL RAHATLIĞIYLA TÜKETSİN"

Pakdemirli, "Ispanağı herkes gönül rahatlığıyla yesin. Dört tane erkek evladım var, evimde ıspanağı çok rahatlıkla tüketiyorum. Akredite laboratuvarlarda test edildi. Ispanak demetindeki yabani otlardan kaynaklı bir zehirlenme oldu, kesinlikle ilaç zehirlenmesi değil. O tarlaya tarım ilacı atılsaydı, o yabani otlar yetişmezdi." değerlendirmesinde bulundu.

Ev hanımlarından, ıspanak şeklinde olmayan ve rokaya benzer tarzdaki otları demetin içinden ayıklamalarını rica eden Pakdemirli, "Bu konuda aslında çiftçimiz yeterli bilgiye sahip ama böyle bir atlama olmuş. Bundan sonrası için kendi üzerimize şöyle bir ödev aldık. Çiftçilerimizi bu konuda biraz daha eğitmemiz gerekiyor. Pazara neyi sevk edeceğimizi, neyi etmeyeceğimizi, ıspanak demetine neyi koyacağımızı biraz daha anlatmamız gerekiyor. Ispanağın üretildiği ilçelerde bu eğitimler bakanlığımızca şu anda başlatıldı. Ispanakla ilgili hiçbir problem yoktur, çok güzel bir mevsim sebzesidir. Sonuna kadar herkes bunu tüketsin." dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2019, 06:31

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER