TMMOB: Adana Merkez Park’ta yapılaşmayı durdurun

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu, Merkez Parktaki yapılaşma konusunda Adana Büyükşehir Belediyesine dilekçe vererek Merkez Park’taki yapılaşmanın durdurulmasını istedi.

TMMOB: Adana Merkez Park’ta yapılaşmayı durdurun

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu, Merkez Park'taki yapılaşma konusunda Adana Büyükşehir Belediyesine dilekçe vererek Merkez Park’taki yapılaşmanın durdurulmasını istedi.

Yapıldığı günden bu yana kaçak yapılaşma ve tavizlerle daraltılan Merkez Park’ta yeni yapılaşma ve işgallerin karşısında olduklarını ifade eden TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu, konu hakkında, yapılan basın açıklamasına ve görüşmelere rağmen faaliyetlerin sürdürülmesinden dolayı Adana Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe ile başvurarak yapılaşmanın durdurulmasını ve Nehir boyunca bir planlama yapılmasını istedi.

“MASTER PLANI HAZIRLANMALI”

Belediye önünde basınla bir araya gelen TMMOB İKK, Merkez Park'ın geleceğini planlamak ve keyfi yapılaşmayı engellemek üzere; kullanım koşulları ve fonksiyonların belirleneceği eski baraj regülatörlerine kadar olan alanı da kapsayan bir master planının hazırlanmasını ve bu süreçte de tüm inşaat faaliyetlerinin durdurulmasını istediği dilekçesini belediyeye verdi. Seyhan Nehri kıyı boyunca uzanan Merkez Park’ın kentin sosyal aktivitelerini gerçekleştirdiği yeşil alan ihtiyacını karşıladığı önemli bir kamusal alan olduğunun ifade edildiği dilekçede “Oluşturulduğu günden bu yana, her geçen gün yeni bir yapılaşmaya şahit olduğumuz Park alanı, çay bahçeleri, büfeler ve bunların özel mekanlara dönüştürdüğü alanlar ile hızlı bir şekilde betonlaşmaya doğru yol almakta, plansız ve denetimsiz işgallerle kamusal alan niteliğinden hızla uzaklaşmaktadır” ifadelerine yer verildi.

“PARK OTOPARKA DÖNDÜ”

Motorlu araç trafiğinin parkın içlerine kadar sokulmasıyla parkın araçların gezinti yoluna ve otopark alanlarına dönüştüğünü ifade eden mimar ve mühendisler dilekçede şunları ifade etti: 

“Ulusal çerçevede 'Festivaller kenti' olarak anılan bu güzel kentimizde Merkez Park, bu unvana yakışır festivallere de ev sahipliği yapan, topluma ait bir alan olarak da düzenlenmelidir. Söz konusu park içinde başlatılan yeni bir inşaat hakkında itirazlarımıza, konunun basında da yer almış olmasına rağmen faaliyetlerin sürdüğünü üzülerek izlemekteyiz”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER