Doğa sporcularının gözünden Türkiye'de iklim krizi: 'Balıklardan çok plastiklerle yüzüyorum'

Dağları ve denizleri "Evim, ofisim" diye tanımlayan doğa sporcuları, hepimizi giderek daha çok etkilemeye başlayan iklim ve çevre krizini yıllardır takip ediyor, değişimleri sürekli izliyor.

Doğa sporcularının gözünden Türkiye'de iklim krizi: 'Balıklardan çok plastiklerle yüzüyorum'

Sporcular orman yangınları, buzul erimeleri, fırtınalar, seller, ısınan mevsimler gibi olağanüstü hava değişimlerine karşı mücadele etmek için yeni platformlar yaratıyor.

Son yıllarda gerçekleşen sıra dışı hava değişimleri ve özellikle sıcaklık artışları dünyada çeşitli spor dallarını etkilemeye başladı. 2014'te Rusya'nın Soçi kentinde yapılan Kış Olimpiyatları sırasında kar yağışı olmadığı için mecburen yapay kar kullanıldı. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda ise sporcular aşırı sıcaklarda yarışmanın zorluklarından şikayetçiydi.

Türkiye'de de son yıllarda doğa sporları iklim değişikliğinden olumsuz etkileniyor. BBC Türkçe'ye konuşan sporcular hayatlarının büyük bir bölümünü geçirdikleri doğal ortamlardaki değişim ve bu değişimin hızından dolayı üzgün olduklarını söyleseler de gelecek için hala umutlular.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER