Bursa’da katı atık tesisi için jandarma köy girişini kapadı

Bursa'da katı atık tesisine köylülerin tepkisi sürerken, Erdoğanköy’ün mera ve tarım arazilerinin bulunduğu alana girişler jandarma tarafından yasaklandı.

Bursa’da katı atık tesisi için jandarma köy girişini kapadı

Bursa Büyükşehir Belediyesinin, Kestel köylerinde yapmak istediği katı atık tesisine köylülerin tepkisi sürüyor. Köylülerin dava süreci devam eden tesis için ağaç kesimi yapılmasına izin vermeyeceğini açıklaması üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ve zırhlı araç sevk edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın doğusunda Marmaracık, Seymen, Yağmurlu, Soğuksu, Erdoğan ve Turan köyleri başta olmak üzere çevredeki pek çok köyün tarım arazilerini ve hayvancılığını etkileyecek olan katı atık tesisi için bölgede hazırlığa başladı. Köylülerin açtığı dava sürecine rağmen tesisin kurulacağı arazide bulunan ağaçları işaretleyen ve kesim için bölgeye gelen ekiplerle birlikte çok sayıda jandarma köye giren yollu kapadı.

Dava süreci devam eden tesis için köylüler geçtiğimiz pazar günü bir basın açıklaması düzenlemiş, ağaçların kesilmesine izin vermeyeceklerini açıklamıştı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler ise bugün ağaç kesimi için bölgeye geleceklerini, gerekli işaretlemeleri yaptıklarını bölge halkına duyurmuştu.

KESİM ERTELENDİ

Bu sabah saatlerinde Erdoğanköy’ün mera ve tarım arazilerinin bulunduğu alana girişler jandarma tarafından yasaklandı. Bölgede 100 yıllık meşelerin olduğu bilinirken, köylülerin ağaç kesimine gelen ekipleri engellememesi için jandarma zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldı.

Köylülerle ile yetkililer arasında yapılan görüşmeler sonrası kesim bir hafta ertelendi.

Köylüler önümüzdeki günlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapmayı planlıyor.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER