Katı atık tesisi yapılmasına karşı çıkan köylüler belediye önünde eylem yaptı

Köylerine katı atık tesisi yapılmasına karşı çıkan köylüler Bursa Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Katı atık tesisi yapılmasına karşı çıkan köylüler belediye önünde eylem yaptı

Bursa Büyükşehir Belediyesinin, Kestel köylerinde yapmak istediği katı atık tesisine karşı çıkan köylüler Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın doğusunda Marmaracık, Seymen, Yağmurlu, Soğuksu, Erdoğan ve Turan köyleri başta olmak üzere çevredeki pek çok köyün tarım arazilerini ve hayvancılığını etkileyecek olan katı atık tesisi için bölgede ağaç kesimi yapmak istemişti. Köylülerin karşı koyması üzerine kesim bir hafta ertelenmişti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent mezarlığının genişletilmesi ve bölgede katı atık depolama tesisine karşı çıkan köylüler belediye önünde toplanarak tepkilerini dile getirdi.

Asırlık ağaçlarımızı kesmenize izin vermeyeceğiz diyen Dinboz Köyü Kadın Derneği Başkanı Fatma Özdemir, “İlçenin çöplüğünü köyümüze 350 metre uzaklıktaki yerden yüzlerce çöp kamyonu geçirmeyi planlıyorsunuz. Bursa’nın bütün pisliğini köylerimize getirilmesini kabul etmiyoruz” dedi.

"ERDOĞAN KÖYÜNÜN SONUNU GETİRECEK BİR PROJEDİR"

DOĞADER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demir de köylülerin mücadelesinde yanlarında olacaklarını belirterek, “Erdoğan Köylüler burada. Ama maalesef ki bu kenti yöneten belediye başkanı burada değil. Biz buraya belediye başkanıyla görüşmeye geldik. Çünkü Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu bu proje Erdoğan Köyünün sonunu getirecek bir projedir. Erdoğan Köyü’nün ormanlarını bitirecek çöplüğe dönüştürecek, yaşamını sonlandıracak bir projedir.” şeklinde konuştu.

Köylüler açıklama sonrasında belediye başkanı Alinur Aktaş ile görüşme talebinde bulundu ancak Aktaş’ın yerinde bulunmadığı için bu talep karşılık görmedi. Köylülerin ısrarı sonrasında belediye yetkilileri köylüleri temsilen 4 kişi ile görüşme kararı aldı.

Görüşme sonrasında açıklamada bulunan Erdoğan Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ahmet Özdemir, belediyenin çöp depolama tesisi için köylülerin gösterdiği yeri değerlendirebileceklerini ancak mezarlık için geri adım atmayacaklarını söylediğini belirtti. Özdemir, belediye yetkililerinin kendileriyle birlikte köye geleceklerini ve gösterdikleri bölgede çöp tesisi için incelemede bulunacaklarını söyledi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER