Putin: Rusya corona virüsü yayılımını durdurmayı başardı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya hükümeti bakanlar kabinesi ile özel bir toplantıda virüsün yayılmasını alınan tedbirler doğrultusunda engellemeyi başardıklarını bildirdi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda Rusya’da izinleri iptal edilen sağlık çalışanlarının maaşına zam yapılacağı da açıklandı.

Putin: Rusya corona virüsü yayılımını durdurmayı başardı!

Putin, ülkesinde gerçekleştirdiği corona virüsü toplantıları kapsamında, Moskova’da kurulan Korona Virüs Gözlem Merkezini ziyaret etti. Burada görev yapan sağlık personellerinden bilgi alan Putin yaptığı açıklamalarda, “Virüsün insanlar arasında belirli yaş kriterlerine göre yayılım gösterdiğini biliyoruz. Virüs yaşlı kesimde daha sık görülüyor. Ülkemizde korona virüsü vakaları 93-96 aralığında. Diğer ülkelerde bu katlanarak artıyor. Ancak buna karşı tedbir ve önlemlerimizi arttırıp daha aktif olarak çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

Doktorlarla görüntülü iletişim

Putin ile toplantılara katılan Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ise online bir platform ve cep telefonu uygulaması kurduklarını ve vatandaşların bu kanallar üzerinden doğrudan doktorlar ile görüntülü olarak iletişime geçebileceklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2020, 14:36

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER