Ekmekler kağıt ambalajda mı satılacak?

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, ekmekler kağıt ambalajda mı satılacak sorusunun yanıtını duyurdu. Koronavirüs için fırıncılardan yeni uygulamanın yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Ekmekler kağıt ambalajda mı satılacak?

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı ekmekte hijyenin bir defa daha gündeme geldiğini açıklayarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ücretli naylon poşet uygulamasında fırın ve eczanelerin kapsam dışı bırakıldığını hatırlattı. Fırın dışında satın alınan ekmeklerde vatandaşların ürünü teker teker eliyle seçtiğini, sabah saatlerinde bakkal ve market önünde ekmeklerin üstü açık bir şekilde bekletilebildiğini konuşan Kolivar, ekmeğin fırından çıktığı an itibariyle hijyen açısından güvenilirliğinin azaldığını aktardı.

İlk gün itibariyle kağıt ambalajı savunduğunu konuşan Kolivar, daha önce 2-3 ilçe genelinde yürürlüğe giren uygulamanın Bayrampaşa’da belediyeyle fırıncıların işbirliğinde gerçekleştirildiğini söyledi. ‘’Ekmeğin ömrü uzuyor ve çevre kirlenmiyor.’’ Koronavirüs salgını sonrasında ekmekte hijyen konusunun bir kere daha gündeme geldiğini konuşan Kolivar, kağıt ambalaja dönmenin vakti geldiğini belirtti. Uygulamanın sürdürüldüğü yerlerin olduğunu anlatan Kolivar, kağıt ambalaj ile ekmeğe çıplak elle dokunmanın önüne geçildiğinin altını çizerek ekmek fırından çıktığı anda eldiven takan fırıncının ekmeği kağıt ambalaja koyduğuna değindi.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2020, 08:34

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER