Corona virüsü için alınan önlemlerin olumlu yansımaları!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ‘‘Korona virüse karşı tedbirler yan etkilere de sahip. Küresel olarak; Trafik azaldı, Çevre kirliliği azaldı, Temizlik arttı, E-ticaret, uzaktan eğitim, ev ofis, Kitap okuma arttı.’’

Corona virüsü için alınan önlemlerin olumlu yansımaları!

Çin’in Wuhan kentinde ilk olarak ortaya çıkan corona virüs salgını Dünya genelinde can kaybına neden olmaya devam ediyor. Corona virüs salgınına karşı ülkeler farklı stratejiler izliyor. Corona virüs can kaybının yanı sıra demografik, sosyolojik ve ekonomik yönleriyle Dünya genelinde etkisini sürdürüyor. Türkiye’nin sosyal ve ekonomik yönleriyle de corona virüse karşı önlem aldığını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dünya ticaret, büyümesi ve turizminde etkilendiğini söyledi.

Twitter hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmede corona virüsün yan etkilerine yer veren Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

‘‘Korona virüs büyük can kayıplarının yanı sıra ciddi sosyal, ekonomik ve siyasi sonuçlar üretiyor. Dünya büyümesi, ticareti ve turizmi etkilendi. Para ve maliye politikaları devrede. Toplu etkinlikler (eğitim, spor, sanat, vb) ve hareketlilik azaldı.’’

KALICI ETKİLER ZAMANLA GÖRÜLECEK

Corona virüsün kalıcı etkilerinin zamanla görüneceğini söyleyen Yılmaz, ‘‘Korona virüse karşı alınan önlemler yan etkilere de sahip. Küresel olarak; Trafik azaldı, Çevre kirliliği azaldı, Temizlik arttı, E-ticaret, uzaktan eğitim, ev ofis, Kitap okuma arttı,  Aile ve kendimize vakit Kalıcı etkileri zamanla göreceğiz’’ dedi.

VİRÜSÜN KALICI ETKİLERİNE GÖRE POLİTİKALAR GELİŞTİRİLMELİ

Corona virüsün kalıcı etkilerinin göz önünde bulundurularak uygun politikalar geliştirilmeli diyen Yılmaz, ‘‘Türkiye olarak gerek sağlık gerek sosyo-ekonomik konularda ön alıcı tedbirler aldık. Korona krizi sonrasına da şimdiden hazırlık yapmalıyız. Kalıcı etkileri iyi analiz ederek, buna uygun politikalar geliştirmeliyiz.’’ İfadelerine yer verdi.

VİRÜSÜN ÇEVRE ÜZERİNDEKİ ETKİSİ KONUSUNDA YAPILAN ARAŞTIRMA

Stanford Üniversitesi’ndan Dr Marshall Burke virüsün çevre üzerindeki etkisi konusunda çarpıcı bir araştırma yayınladı. Dr. Marshall Burke, korona virüsün Çin’de yol açtığı ölüm sayısının 20 katı kadar insan hayatının kurtulmasını sağladığını ileri sürdü. Bunun sebebi ise Çin’in sanayileşmiş şehirlerinde ekonomik faaliyetlerin yavaşlamasından dolayı hava kirliliğinin ciddi oranda azalması ve hava kirliliğinin yol açtığı erken ölüm sayısının düşmesi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2020, 16:29

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER