Türkiye’de10 kişiden yedisi iklim değişikliği için endişeli olduğunu söylüyor!

İklim Haber ve Konda tarafından yapılan araştırmaya göre her 10 kişiden yedisi iklim değişikliği için endişeli olduğunu söylüyor. İnsanların yarısı için ise iklim krizi koronavirüsten daha tehlikeli.

Türkiye’de10 kişiden yedisi iklim değişikliği için endişeli olduğunu söylüyor!

İklim Haber ve KONDA Araştırma‘nın işbirliğiyle Türkiye‘de iklim değişikliği ve çevre sorunları algısının ölçüldüğü araştırmanın bu yılki sonuçları çarpıcı.

Türkiye’de her iki kişiden biri iklim krizinin koronavirüsten daha büyük bir kriz olduğunu düşünüyor.

Koronavirüsten daha tehlikeli

Araştırmaya katılan kişilerin yüzde 51,5’i iklim krizinin koronavirüsten daha tehlikeli olduğunu söyledi. ‘İklim krizi diye bir şey yoktur’ diyenlerin oranı ise yüzde 6,5’ta kaldı.

Araştırma, iklim değişikliğinin Türkiye’de her 10 kişiden yedisini endişelendirdiğini gösteriyor. Görüşülen kişilerin yüzde 14,7’si çok endişeli olduğunu söylerken, yüzde 54,6’sı da endişeli olduğunu belirtti. Sonuçlar, Türkiye’de toplumun yüzde 71,4’ünün iklim değişikliğinin insan faaliyetlerinden kaynaklı olduğunu düşündüğünü gösteriyor.

İklim değişikliğinin sebepleri

Araştırmada sorulan iklim değişikliğinin nedenleri sorusuna yüzde 66’lık bir kesim ormanların ve yeşil alanların yok olması derken, yüzde 42’si petrol kullanımı, yüzde 33’ü kömür madenciliği ve kömürden elektrik üretimi cevaplarını verdi.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER