ORÇEV verdiği çevre mücadelesinde bir adım önde!

Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu Altınordu kıyı dolgusu ve Gülyalı’da çevre yolu için kumsalda yapılmak istenen döner kavşak için açtıkları davaların bilirkişi heyetlerinin raporlarının haklılıklarını ortaya çıkardığını belirtti.

ORÇEV verdiği çevre mücadelesinde bir adım önde!

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, “Ordu Altınordu İlçesinde Rıhtım ile Melet Irmağı arasında yapılmak istenen Kıyı Düzenleme ve Rekreatif Amaçlı Dolgu Projesi için lehimize rapor hazırlayan ilk bilirkişi heyetine itiraz edilmişti. İkinci heyet de lehimize rapor düzenledi. Ayrıca Gülyalı-Giresun Çevre Yolu Projesi’nin Gülyalı bölümünde kumsala yapılmak istenen dönerli kavşakla ilgili de bilirkişi heyeti lehimize karar verdi. Haklılığımız tescillendi. Sıra mahkeme kararına kaldı” dedi.

"YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR İSTİYORUZ"

ORÇEV Yönetim Kurulu açıklamasında kumsalıyla, yeşiliyle, bir bütün olan Ordu’nun yaşanabilir bir şehir olması için mücadele edildiği vurgulanarak, “Ordu halkı, kıyıdan karayolu yapılmasına karşı mücadelesiyle öne çıktı. Özellikle Doğu Karadeniz’in kıyıları yok edildi. Şimdi Ordu da aynı dutuma getirilmek isteniyor. Kıyı dolgularıyla kumsallar yok ediliyor, halkın denizle buluşması engelleniyor. Hem görsellik bakımından hem de ekolojik özelliklerden dolayı kıyıların dolgularla yok edilmesine karşı çıkıyoruz. Bilirkişi heyeti de haklılığımızı tescil etti. Sıra mahkemeye geldi. Diğer dolgu davalarını kazandığımız gibi bu davaları da kazanacağımıza inanıyoruz” denildi.

"KIYILARDA ÇALIŞMA YAPAMAZLAR"

Açıklamada kıyılarda dava devam ettiği için hiçbir çalışma yapılamayacağı da vurgulanarak, “Ordu Büyükşehir Belediyesi davalar devam ederken kıyılara yönelik projeler çiziyor, kendilerince düzenlemeler yapıyorlar. Bunlar yasadışı ve hukuksuz. Davası devam eden bir yerde başka bir proje ya da uygulama yapılamaz. Dernek olarak Ordu halkıyla birlikte yaşanabilir bir şehir için çabamız sürecek” denildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2020, 14:58

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER