Riva deresinin rengi siyaha döndü!

Beykoz’daki Riva Deresi kirlilik nedeniyle özellikle son 1 ayda siyaha döndü. Bir zamanlar balık tutulan, kurbağa sesleri gelen derenin kokusundan rahatsız olan çevre sakinleri çözüm bulunmasını istiyor.

Riva deresinin rengi siyaha döndü!

Derenin yaklaşık 30 kilometrelik bölümündeki  kirlilik daha önce de defalarca gündeme gelmişti.  Su yüzeyinde kabarcıklar görülürken, dereden zaman zaman koku da yükseliyor. Dere kenarındaki Öğümce Mahallesi ve Bozhane Mahallesi sakinleri tedirgin.

“Beyaz Masa’ya defalarca talep oluşturduk; ne gelen var ne giden” 

Öğümce Mahallesi’nde yaşayan Metin Türk, “Diğer köylerde fabrikalar var. Aynı zamanda arıtma tesisleri var. Bunların arıtmaları olmadığı için bu pis sular dereye akıyor. Burada balıklar yaşardı. Derenin içi kaynıyor. Koronavirüs’ten kendimizi korumaya çalışırken bir de bu çıktı. İnanın bu virüsten daha kötü. Yapılan hiçbir şey yok. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne defalarca talepte bulunduk. Beyaz Masa’ya defalarca kayıt oluşturduk. Ama ne gelen var ne gören var. Yanıt alamıyoruz. ‘Tamam beyefendi’ diyerek telefonu suratımıza kapatıyorlar” şeklinde konuştu.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER