Mahkumlardan 'Sıfır Atık Projesi'ne geri dönüşüm kumbarası ile destek

Tamamı geri dönüşüm malzemelerinden oluşan ve dış etkenlere oldukça dayanıklı olan kumbaralar, yarınlara temiz bir dünya bırakma amacıyla yapılan çevreci çalışmalara ayrı bir anlam kattı.

Mahkumlardan 'Sıfır Atık Projesi'ne geri dönüşüm kumbarası ile destek

Sıfır Atık Projesi kapsamında, Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan atölyede, geri dönüşüme kazandırılacak malzemelerinin geçici depolanması için kullanılmak üzere kendisi de geri dönüşüm malzemelerinden oluşan geri dönüşüm kumbarası üretildi. Tamamı geri dönüşüm malzemelerinden oluşan ve dış etkenlere oldukça dayanıklı olan kumbaralar, yarınlara temiz bir dünya bırakma amacıyla yapılan çevreci çalışmalara ayrı bir anlam kattı.


Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğünde faaliyet gösteren ve 70 hükümlü ile günlük 100 takım üretebilme kapasitesine sahip bulunan atölyede imal edilen kumbaralar, bu amaçla kullanılan ahşap, metal, plastik vb. malzemeden dayanıklılık, ekonomik olma ve çevreye zararlı madde barındırmama konularında çok daha avantajlı bulunuyor.

İşyurtları Kurumu, diğer kurum ve kuruluşların da sıfır atık sistemi kurmasına destek olma, bu kurum ve kuruluşların atık depolama maliyetlerinin en aza indirilmesine yardımcı olma ve bu üretimlerle birlikte toplumsal faydanın ve çevre bilinci konusunda duyarlılığın artırılmasına katkıda bulunma gibi amaçları gerçekleştirilmesi için önümüzdeki dönemde bu üretimleri yaygınlaştırmayı planlıyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2019, 19:39

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER