Gri şehir istemiyoruz

Ankara Kent Konseyi’nin (AKK) 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda tüm katılımcılar birlik ve beraberlik mesajları verdi. AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Gri şehir istemiyoruz. Renklerimizi muhafaza ederek, tüm renklerle kentin ortak rengini oluşturalım” dedi.

Gri şehir istemiyoruz

Ankara Kent Konseyi’nin (AKK) 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı dün Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda geniş bir katılımla yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, 2 bin gönüllü üyeyle 30 Haziran 2019’dan bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlattı. 350’ye yakın üyenin kurulan çalışma gruplarında yer aldığını, engelsiz Meclis, kale meclisi, bisiklet meclisi gibi meclisler kurduklarını anlatan Yılmaz, “Her meclisimiz ayrı bir kent konseyi gibi işler yapıyor” dedi. Yılmaz özetle şunları söyledi:

NEDEN TANINAN ÖRNEK BAŞKENT OLMASIN?

“Bu tabloyu Ankara hak etmişti. Türkiye’nin en geniş katılımlı kent konseyini oluşturduk. Ankara’nın, ülkemizin Başkent oluşundan bu yana, ticaretten sanayiye, sağlıktan turizme kadar her alanda hak ettiği yere gelmesini bu ortak akıl ile dert etmek bizim önemli misyonumuzdur. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara, neden israfın olmadığı Başkent olarak tüm dünyaca tanınmasın? Birçok medeniyetin izlerini taşıyan Ankara, neden yerde hiçbir çöpün olmadığı, ışıl ışık caddeleri ve sokaklarıyla dünyanın gıpta ettiği bir başkent, tanınan bir örnek olmasın? İşte bu yüzden daha yaşanabilir bir Ankara için, daha çok bir araya gelmeli ve daha çok birbirini dinlemeli, Ankara için çalışmalıyız. Gri şehir istemiyoruz. Renklerimizi muhafaza ederek, tüm renklerle kentin ortak rengini oluşturalım. Umudun şehridir Ankara, biz umut olmalıyız. O nedenle en kusursuz kent konseyi Ankara’da olmalı, model olmalıyız.”

‘PARTİMİZ ANKARA’ DİYEREK DEVAM EDECEĞİZ

Toplantıya katılan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da özetle şunları kaydetti: “Seçildiğimden beri söylediğim bir söz var; gelin diyorum Ankara için iyi bir şey yapacaksak da beraber yapalım, Ankara için suç işleyecekse de birlikte yapalım, suç hepimizin olsun. Sonra bir kişi karar verdiğinde geri dönüşü mümkün olmuyor, hep bir kişi suçlanıyor. Ortak karar almanın konforunu hep birlikte yaşamamız gerekiyor. Biz kent konseyinin ürettiği bu değerli fikirleri Belediye Meclisi’mize öncelikli getiriyoruz. Büyükşehir Belediye Meclisi’mize de çok teşekkür ediyoruz. Bu tavsiye kararlarını da oy birliğiyle geçiriyoruz. Biz o gün bir araya gelişimizin amacını şöyle söylemiştik; bizim partimiz Ankara. Gerek Belediye Meclisi gerek kent konseyi üyeleri olarak partimiz Ankara, hedefimiz Ankara diyerek çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2020, 14:39

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER