Hava kirliliğine Drone’lu denetim

Düzce’de, özellikle kış aylarında daha da artan hava kirliliğinin önüne geçebilmek adına birçok çalışmada bulunan Düzce Belediyesi, havayı kirletenleri anında tespit ederek yakalamak amacıyla drone’lu denetime başladı.

Hava kirliliğine Drone’lu denetim

Düzce Belediyesi ekipleri, özellikle kış aylarında hava kalitesinin düşmesine neden olan kaynakların tespiti için çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Bu kapsamda, günün belirli aralıklarında Drone destekli taramalarda bulunuluyor.

NEDENLERİ TESPİT EDİLDİ

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce'nin yaşadığı hava kirliliği sorununu çözmek adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucu, Aralık ayının ikinci haftası bölgeye gelen ölçüm aracı, 4 ayrı noktada ölçümlerde bulunuldu. Yapılan ölçümlerde hava kirliliğinin nedeni sanayi kuruluşlarının ısınmak için yaktığı kömür, trafik ve sanayi sitelerinde bulunan atölyelerde yakılan motor yağı olduğu saptandı. Bunun yanı sıra gelişi güzel yakılan başta araç lastikleri ile değişik atıklar olduğu belirlendi. Hazırlanan raporlar ile sanayi kuruluşlarının doğalgaz kullanımına teşvik edilmesi ve bacalarına filtre takılması, lastik ve yağ yakımı yapanlara ise ceza uygulanacağı ifade edildi.

100 BİN LİRADAN 1 MİLYON LİRAYA

Hava kirliliğine çok büyük derecede etkisi olan lastik ve atık yağ yakmada denetimlerini sıklaştıran belediye ekipleri, tespit ettikleri kişilere 2872 sayılı Çevre Kanunu 20. Maddesi gereği işlem yapılıyor. Öte yandan Düzce'nin hava kalitesinin düşmemesi için 2021 yılında atık yağ ve lastik yakanlara 100 Bin TL'den 1 Milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacağı öğrenildi.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER