Olta balıkçılığı diğer canlılara zarar veriyor

İstanbul'un sahil kesiminde olta balıkçılarının çöpe ve çevreye attığı misina ve iğneleri, ucundaki yiyeceği yemeye çalışan martılar, kediler ve köpeklerin midesine ya da vücuduna batarak hayati tehlike yaratıyor. Özellikle kanatlı hayvanlarda geri dönüşü olmayan hasara neden olabiliyor. Uzmanlar ve yetkililer, balıkçıları daha duyarlı olmaları konusunda uyarıyor.

Olta balıkçılığı diğer canlılara zarar veriyor

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Twitter hesabından paylaşım yaparak bir sokak kedisinden misina ve iğnesinin ameliyatla çıkarıldığını belirterek, balıkçılara duyarlı olmaları konusunda çağrı yaptı. Üsküdar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ömür Uzunali, konuyla ilgili yaptığı açıklamada olta balıkçılığı yapanların, misina iğneleri ve kancaları etrafa atmalarının gerek insanlar gerek sokak hayvanları ve kanatlılar açısından sıkıntı oluşturduğunu söyledi.

Bir süre önce ağzına ve kanatlarına çapari dolaşan bir martıyı tedavi ettiklerini, yine sahil kesiminde yaşayan sokak köpeğinin midesindeki balık iğnesini ameliyatla çıkarttıklarını dile getiren Uzunali, "Geçen hafta kısırlaştırılmak için getirilen bir kedinin arka kısmında misina göründü. Röntgeni çekilen kedinin bağırsağında bir kaç tane misina iğnesi tespit ettik. Kedi kısırlaştırılmadan önce bağırsak ameliyatına alındı, iğneler toplandı. Kedinin tedavisi şu anda devam ediyor" ifadelerini kullandı.


Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER