Artvin’de maden sahası içinde yapılan villanın geçici süreli yapı olduğu iddia edildi

Villanın Maden Altyapı Tesis İzin Alanı içerisinde kaldığına da vurgu yapıldı.

Artvin’de maden sahası içinde yapılan villanın geçici süreli yapı olduğu iddia edildi

Cengiz Holding’in Artvin Cerattepe’deki maden ocağının şantiye sahasında bulunan kaçak villanın neden inşa edildiği sorusunu Orman Bölge Müdürlüğü sonunda yanıtlamak zorunda kaldı.

Müdürlük, yapının Maden Altyapı Tesis İzin Alanı (şantiye alanları) içerisinde kaldığı ve geçici süreli yapı niteliğinde olduğunu ileri sürdü.

Yeşil Artvin Derneği, daha önce Orman Bölge Müdürlüğü’ne villanın ne amaçla inşa edildiğini sormuş, ancak yanıt alamamıştı.

‘İzin süresi 2025’te bitecek’

BirGün‘de yer alan habere göre, holding tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Basında gündem edilen maden ocağının şantiye sahasındaki yapı, Artvin Maden İşletmeleri A.Ş.’nin gerekli izin başvurularını yapmasına müteakip kurumumuz tarafından ilgili kanun ve yönetmelikler dâhilinde incelenerek izne konu edilen Maden Altyapı Tesis (şantiye alanları) İzin Alanı içerisinde kalmakta olup, geçici süreli yapı niteliğindedir. Firma 2018 yılında almış olduğu bu izne müteakip, 2019 yılı içerisinde ilgili yapının inşaatına başlamıştır. İzin süresi, ruhsat bitim tarihi olan 08 Temmuz 2025’de sona erecektir.”

Orman Genel Müdürlüğü, Yeşil Artvin Derneği’nin villayla ilgili sorusuna, “Tarafınızca talep edilen bilgi ve belgelere ayrı bir analiz ve çalışma gerektirdiğinden tarafınıza olumlu cevap veremeyeceğimiz hususunu bilgilerinize rica ederim” şeklinde yanıtlamıştı.

facebook sharing button

whatsapp sharing button

twitter sharing button

linkedin sharing button

email sharing button

print sharing button

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER