İngiltere’de ev sahipleri güneşten para kazanacak

İngiltere’de ev sahipleri elde ettikleri güneş enerjisini depolayıp şirketlere satabilecek. Uygulama, 1 Ocak 2020’den itibaren başlayacak.

İngiltere’de ev sahipleri güneşten para kazanacak

Yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi, küresel ısınmanın kazandığı ivmeyle giderek daha iyi anlaşılıyor. Çünkü dünyanın kaderi, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi ile değişebilir. Hal böyle olunca devletlerin yeni politikalar geliştirmeleri ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik teşvikler sunması, dünyanın geleceği için büyük önem taşıyor. 
 
MALİYETLER DÜŞTÜ
 Yenilenebilir enerji üretiminde ve bireylerin ürettiği enerjinin pazarlanmasında sağlanacak kolaylıklar, bu teşviklerin başında geliyor. Enerji maliyeti azalırken, ürettiğinin fazlasını satabilmek, para kazanabilmek, bireylerin enerji meselesine bakışını değiştirebilir. Özellikle son yıllarda düşen teknolojik maliyetler ile yenilenebilir enerjinin önündeki engeller tek tek ortadan kalkıyor. Artık bir güneş paneli kurmak, ev tipi bir rüzgar türbinine sahip olmak eskisi kadar pahalı değil ve bunlar sıradan insanlar için ulaşılabilir hale geldi. 
 
1 OCAK’TA BAŞLIYOR
 İngiltere’de yapılan yeni hukuki düzenlemelerle büyük enerji şirketleri müşterilerinden yenilenebilir enerji almak zorunda olacak. Uygulama, 1 Ocak 2020’den itibaren başlayacak. Evlerinde güneş panelleriyle ihtiyaçlarının üzerinde elektrik üretenler, depoladıkları fazla enerjiyi şirketlere satabilecekler. Yeni düzenleme, evlerinde güneş panellerinden istifade ederek kendi enerjisini üretenler için depolama sistemlerine teşvik verilmesini de kapsıyor. Yeni yasalar sayesinde ev sahipleri ürettikleri enerjinin fazlasından para kazanabilecekler. 
 

ELEKTRİK ÜRETİMİNİN DÖRTTE BİRİ GÜNEŞTEN
 İngiltere, ilk kez 2017’de elektrik üretiminin yaklaşık dörtte birini güneş enerjisinden karşılayarak kendi koşulları içinde bir rekora imza attı. Ülkede yeni yasalar ile de güneş enerjisine sahip evlerin temiz enerjili bir elektrik şebekesinin gelişimine katkı sağlaması hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2019, 12:46

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER