Gelecekte bizi bekleyen teknolojik gelişmeler

İnsan aklının sınırlarını zorlayan ve şaşkınlığa uğratan birçok teknolojik gelişmeye şahit oluyoruz. Yapay zekalar, robotlar, uçan arabalar, ışınlanmalar ve daha birçok farklı teknolojik gelişmeler insan hayatını kolaylaştırdığı kadar, insan yaşantısını da bambaşka bir noktaya taşıyor

Gelecekte bizi bekleyen teknolojik gelişmeler

İnsan aklının sınırlarını zorlayan ve şaşkınlığa uğratan birçok teknolojik gelişmeye şahit oluyoruz. Yapay zekalar, robotlar, uçan arabalar, ışınlanmalar ve daha birçok farklı teknolojik gelişmeler  insan hayatını kolaylaştırdığı kadar, insan yaşantısını da bambaşka bir noktaya taşıyor.

Teknolojik gelişmeler birden bire ortaya çıkan ve anında insan kullanımına sunulan bir sistem oluşturmaz. Teknolojik gelişmeler yavaş yavaş ilerliyor ve hiçbir zaman durma, gerileme gibi bir sorun yaşamıyor.

Örneğin Steve Jobbs ölümünden önce 100 yıllık Apple planlarını yapmış ve sonrasında kansere yenik düşerek ölmüştür. Hatta ölümünden bir hafta önce tüm tasarımlarını ve taslaklarını şirketine teslim etmiştir.

Buradan hareketle 100 yıl sonra kullanılacak Apple ürünlerinin şimdiden şirket bünyesinde bilindiği ortaya çıkıyor. Peki, 100 yıl sonra bilinen Apple teknolojisi neden insan kullanımına şimdiden sunulmuyor?

Teknolojinin de belli başlı sunum kriterleri ve insanların bu teknolojiye alışma süreçleri bulunuyor. Herhangi bir teknolojik cihazın tanıtılmadan, toplum tarafından benimsenmeden piyasaya çıkartılması; teknolojiye alışılamayacağı gibi birçok sorunu da beraberinde getirecektir.

Bu yüzden de sinema filmlerinden televizyon dizilerine, kitaplardan birçok teknolojik yayına kadar her türlü mecrada öncelikle teknolojinin topluma tanıtılması, alıştırılması ve sonrasında piyasaya çıkartılması gibi bir yöntem izlenmektedir. Aynı yöntem geleceğin teknolojisi için de geçerli olmaktadır.

Şu sıralar birçok yabancı filmde uçan arabalar, telepatik haberleşme yöntemleri, zamanlar arası yolculuk, uzay temaları ve geleceğin teknolojisi hakkında ipucu veren mesajlar alttan alta izleyiciye sunuluyor.

Otomotiv Teknolojisinde Ne Gibi Gelişmeler Yaşanacak?

 İnsanların belki de en çok merak ettiği teknolojik gelişmeler arasında otomobillerin nasıl gelişeceği ve teknolojik ilerlemenin nasıl olacağı sorusu bulunuyor.

Şimdiden uzay teknolojisiyle donatılmış olan araçlar yakın gelecekte daha farklı teknolojik gelişmeler gösterecek ve insanı hayrete düşüren bir teknolojinin parçası olacak.

Apple, Tesla ve BMW gibi markaların hidrojen yakıtlarla ürettiği birçok araç şimdiden şoförsüz olarak kullanılıyor. Sizlerin sadece rotayı belirlemeniz ve GO tuşuna basmanız yeterli oluyor. Ancak şuan ki otomatik pilot teknolojisinde sadece ana yollarda giden araçlar üretilebiliyor. Araçlar yol çizgilerini baz alarak gidiyor ve yol çizgisinin olmadığı yerlerde otomatik pilot devre dışı kalıyor.

Yakın gelecekte ise araçlar dışarıdan hiçbir etki olmadan tamamen kendi kontrollerinde sizleri istediğiniz noktaya götürecek ve yollarda kaza riski yaşanmadan seyahat etme şansı doğacak.

Ayrıca otomotiv teknolojisinde uçan ve suda giden araçlar da prototip olarak şimdiden tanıtılmaya başlanıyor. Her türlü suyun içinde gidebilen ve belli yüksekliklerde uçarak daha hızlı ulaşım sağlayan araçlar geleceğin teknolojisinin en önemli gelişmeleri arasında gösteriliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER