Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Köye Dönüş Projesi!

Son dönemde giderek artan köyden şehre yaşanan göçü durdurmak ve tersine göç etkisi yaratarak köye dönüş etkisi sağlamak üzerine çalışmalara başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı. Yapılan çalışmalar ile her ilin dengeli büyümesi sağlanacak, köyler yeniden üretim merkezi haline gelecek. Tarımköy uygulaması ve köy konut projeleri nedir, TOKİ başvuruları nereden, nasıl yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Köye Dönüş Projesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından köylerden şehre yaşanan göçü durdurmak ve tersine göç etkisi yaratarak köye dönüş etkisi sağlamak amacı ile başlatılan Köy Konutları projesi ve Tarımköy uygulaması tüm hızı ile sürüyor. 

Alınan yeni kararlar kapsamında köylerin yeniden üretim merkezi haline getirilmesi amaçlanırken bu sayede projenin ekonomik katkı sağlaması ve tarım alanında Türkiye'nin yeniden öne çıkması amaçlanıyor. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde devam ederken Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile yürütülüyor. 

TARIMKÖY UYGULAMAS VE KÖY KONUT PROJELERİ İLE TÜRKİYE TARIM SEKTÖRÜNDE YENİDEN ŞAHLANACAK! 

Yürütülen kampanyalar kapsamında Türkiye'nin tarım sektöründe yeni bir şahlanma yakalaması amaçlanırken köyden şehre büyük göçte tersine döndürülecek. Bugüne kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Ağrı ilinde 3 veterinerlik binası ile 350 ağır inşa edilirken Bingöl ilinde ise 200 konutun ve ağırın inşaat süreçleri tamamlandı. 

Anadolu'da yer alan köyleri yeniden ihya ederek ilk olarak bu köylerden büyük şehirlere yaşanan göçü durdurmak ardından ise bu köylerde yeni iş imkanları yaratarak tersine göçü yani köye dönüşü amaçlayan Tarımköy uygulaması köy konut projeleri ile desteklenmişti. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konu hakkında ilk adımı kırsal yerleşim alanlarının konut ve altyapı ihtiyaçları gidermek üzere attı. 

Şehirden köye dönüş projesi olarak ta anılan projede tersine göç etkisi yaratmak üzere 81 il valiliğine genelge gönderildi ve Köy Konut Projeleri hakkında bilgilendirmede bulunularak talep toplanmaya başlandı. Valiliklerden bu süreçte köy konut projeleri için en uygun alanların belirlenmesi talep edilirken 30 il kısa sürede bakanlığın bu çağrısına yanıt vererek projelendirme işlemlerine başladı. 

7 BİN TARIMKÖY KONUTU TAMAMLANARAK TESLİM EDİLDİ!

18 il yer bildirimi bilgisi verirken 21 ilden ise 548 köy-mahalleye konut inşası için başvuru yapıldı. Yapılan başvurular üzerine 45 ayrı projede yer alan toplam 7 bin tarımköy konutu tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Çalışmalarına ara vermeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Elazığ'da yer alan 1.515 adet ve Malatya il sınırları içerisinde inşa edilecek olan 654 tarımköy konut projesi ile ahır projesi çalışmalarında ise ihaleye çıkacak. 

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER