TSKB’den güneş enerjisi projelerine dev destek geliyor

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) enerji sektörüne destek vermek için kolları sıvadı. Türkiye sınırları içerisinde yapılması beklenen güneş enerjisi santrallerine maddi destekte bulunmayı planlıyor. Güneş enerjisi santrallerine destek vermek için bu süreçte 200 milyon dolar civarında bir finansman ayırdığı ve yenilenebilir enerji sektörüne destek vermeyi planladığı öğrenildi.

TSKB’den güneş enerjisi projelerine dev destek geliyor

TSKB’den yapılan açıklamaya göre, bankanın 20 yıla yakın bir süredir finansman sağladığı 330 yenilenebilir enerji projesinin 162’si GES projelerinden oluşuyor.

Toplamda 250 megavat kurulu güce 250 milyon doların üzerinde kaynak sağlayan TSKB, gelecek 2-3 yıl boyunca GES alanındaki yatırımlara yoğunlaşmayı ve bu alana 200 milyon dolar tutarında finansman sağlamayı hedefliyor.

Çatı üstü GES’lerin finansmanında, müşterilerine finansal kiralama hizmetleri sunan banka, bu projelere yönelik uzun vadeli kredi seçenekleri de sunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Kurumsal Bankacılık Satış Müdürü Volkan Karaben, Türkiye’nin toplam kurulu gücü içinde TSKB tarafından finanse edilen GES payının ciddi oranda artabileceğini belirterek, “Türkiye’nin her coğrafyasındaki GES projelerini finanse etmenin yanı sıra uzman mühendislik ekibinin yatırım danışmanlığıyla projelerin sağlıklı ve verimli şekilde hayata geçmesini sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemde kurulumu hızlı ve kolay yapılabilen, yoğun mesai veya işgücü gerektirmeyen GES yatırımlarına talep artacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER