Bakan Kurum: “Salda Gölü projesinde sona geldik”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan son dakika Salda Gölü açıklaması geldi. Kurum, "2-3 ay içinde de projemizi tamamlayıp, Burdur'umuza ve Türkiye'mize kazandırmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum: “Salda Gölü projesinde sona geldik”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü projesinde sona gelindiği müjdesini vererek, “Hiçbir şekilde betonun çivinin kullanılmadığı doğal güzelliğin korunması adına atılması gereken tüm adımları atmaya çalışıyoruz. Göle girilmesini engelleyecek adımlar attık. 23 ay içerisinde projemizi tamamlayıp ülkemize kazandırmış olacağız” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sabah saatlerinde Burdur’a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bakan Kurum ziyaretlerinin ardından ilk olarak Salda Gölü’nün halk plajı kısmında incelemelerde bulundu. Burada bulunan bazı eksiklikleri yerinde tespit eden Bakan Kurum, bakanlık yetkililerine talimat vererek eksikliklerin giderilmesini istedi. 

 

“2 yıl önce Salda’mıza geldiğimizde hakikaten içler acısı bir durum söz konusuydu”
İncelemelerin ardından basın açıklaması yapan Bakan Kurum, “Burdur’umuz için verdiğimiz projeleri yerinde inceledik. Gelişmeleri gördük. Projelerin süreci bizi oldukça memnun etti. Burdur’umuzun bu tarihi doğal güzelliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak üzere bir gayretimiz var. Bu doğal güzelliklerimizi koruyalım ve gelecek nesillere aktaralım. Bundan 2 yıl önce Salda’mıza geldiğimizde hakikaten içler acısı bir durum söz konusuydu. Bırakın bizim bulunduğumuz alanı gölün kıyısına kadar giriyorlardı. Geldiğimizde hemen bu doğal güzelliği korumamız gerektiği ve bunun için yapılması gerekenleri istişare ettik. Tüm Türkiye’ye söz vererek burada betonlaşmanın yapılmayacağını belirttik. Çivi çakılmayacak, bu doğal güzelliği korumak adına tüm adımlarımızı atacağımızı ifade etmiştik. Hemen çalışmalarımızı başlattık. Kıyıdan 500600 metrekare geriye kadar yaklaşık 4 kilometre ahşap bariyerler ile birlikte dubalarımızı koyduk. 45 kilometrekare olan özel çevre koruma alanını 7 kat arttırdık. 295 bin kilometrekareye çıkardık. Bu önemli bir adım oldu. İki köyümüzün atık sularının göle karışmaması için ihalesini yaptık. Gölümüze arıtılmadan hiçbir suyun bırakılmaması için projelerimizi yapacağız. Yılda 1.5 milyon ziyaretçimiz buraya geliyor” dedi.


 

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER