Sıfır atık projesine, 18 bin 750 kurumdan destek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ülke çapında Sıfır Atık Projesi’nin başladığı tarihten bugüne kadar geçen süreçte sıfır atık uygulamasına geçen kurum sayısı 18 bin 750'ye ulaştı. Çevre konusunda duyarlılık oluşturacağına inandığımız en büyük projemiz Sıfır Atık Projesi'dir.

Sıfır atık projesine, 18 bin 750 kurumdan destek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeye ilişkin son verileri paylaştı. Doğanın, canlı ve cansız bütün varlıkların yaşam alanı olduğunu, sanayileşme ve hızlı nüfus artışıyla oluşan tahribatın, çevre, doğa ve insan hayatını riske attığını hatırlatan Kurum, bu nedenle doğa ve çevre ile ilgili konuların insanlığın geleceğini ilgilendiren önemli bir gündem maddesi haline geldiğine işaret etti. Kurum, "Dünyanın ve insanların geleceği, yaşanabilir bir dünya için çevre ile ilgili hassasiyeti her zaman canlı tutmak zorundayız. Bizler, mekanı emanet olarak alan, doğanın diliyle konuşan bir medeniyete sahibiz. Medeniyetimizin, tahrip ve imha eden değil ihya eden bir temeli bulunmaktadır. Emanet aldığımız yadigarı korumak ve en iyi haliyle evlatlarımıza bırakmakla mükellefiz." diye konuştu.

Bu kapsamda çevreyi ve doğayı korumak için ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok etkinlik ve çalışma yürüttüklerine dikkati çeken Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak çevre konusunda duyarlılık oluşturacağına inandığımız en büyük projemiz Sıfır Atık Projesi'dir. 
Sıfır Atık Projesi'yle atıkların kaynağında ayrı toplanması sayesinde atık depolama sahalarına giden atık miktarının azaltılacağını vurgulayan Kurum, bir yandan çevresel kirlilik giderilirken diğer yandan da atıkların ekonomiye katkı sağlayacağının altını çizdi. 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2019, 06:54

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER