Gediz Nehri kimyasal atıklarla zehirleniyor

Anadolu’dan Ege Denizi’ne Büyük Menderes Nehri’nden sonra dökülen en büyük akarsu olan Gediz Nehri, Alaşehir Çayı’ndan gelen kimyasal atıklar nedeniyle çevresine zehir saçıyor.

Gediz Nehri kimyasal atıklarla zehirleniyor

Gediz’deki kirliliğin önlenmesi adına çalışmalar yaptıklarını belirten Gediz Havzası Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Çevre ve Kalkınma (GEMA) Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, “Şu an Gediz atık su kanalı haline geldi. Alaşehir Çayı kirliliğin en çok olduğu yer. Gediz’e Kum ve Nif Çayı olmak üzere yan dereler, sanayi ve belediyelerin olduğu her yerden kirlilik akıyor. Biz kesinlikle Gediz’e evsel ve sanayi atık dökülmesini istemiyoruz. Biz Gediz’in tertemiz kalmasını istiyoruz” dedi.

“DSİ ÇÖZÜM BULMADIĞI SÜRECE KİRLİLİK ÖNLENEMEZ”

Gediz’in temiz kalması için kenarına atık su kanalı yapılması gerektiğini anlatan Kilimcigöldelioğlu, “Amerika Birleşik Devleti ve Avrupa bunu yapıyorsa Türkiye de bunu yapmalı. Bu yapılmadığı, DSİ buna çözüm bulmadığı sürece Gediz’in kirliliğine çözüm bulunamaz” diye konuştu.

“MAALESEF O ÜRÜNLERİ ÇOCUKLARIMIZA YEDİRİYORUZ”

“Çiftçilik yapan köylümüz, imkansızlıklar nedeniyle tarlasının dibinden geçen maalesef temizliğin dışında tüm enstrümanları içinde barındıran bu suyla kah domatesi, kah biberi, kah çekirdeksiz kuru üzümümüzü suluyor” Kilimcigöldelioğlu, “Maalesef o ürünleri çocuklarımıza ve büyükşehirlerdeki vatandaşlarımıza yediriyoruz. Yetkililerimizin bir an önce bu konuya çözüm bulmasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2019, 16:49

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER