Avustralya’da en büyük kıyıya vurma olayında 70 balina kurtarıldı!

Avustralya’da zamana karşı balinaları kurtarma çabaları devam ederken, iyi haberler de geldi. Sığ sularda mahsur kalan pilot balinalardan birkaçı daha kurtarıldı. Şimdiye kadar 70’i kurtarılan balinaların çok uzaklara gittiği belirtiliyor.

Avustralya’da en büyük kıyıya vurma olayında 70 balina kurtarıldı!

Tasmanya'nın ücra batı yakasında etrafı kayalarla çevreli kumluk sığ sularında mahsur kalan pilot balinaları kurtarmaya yönelik umutlar azalsa da iyi haberler de var.

Ülke tarihinde en büyük toplu kıyıya vurma olayında, kurtarılan balinalara bir 20’si daha eklendi, toplam sayı 70 oldu.

Tasmanya Parklar ve Vahşi Yaşam Servisi yöneticisi Nic Dek, dün 50 balinanın kurtarıldığını tahmin ettiklerini, ancak bugün kurtarma ekibiyle yapılan görüşmelerin ardından sayının 70 olduğu anlaşıldığını söyledi.

Buna rağmen 470 balinanın çoğunun ölmesinin ardından geride hayatta kalanların kurtarılması umutları azalınca, yetkililer cesetleri imha etmeyi planlamaya başladı.

"Kurtarma operasyonuna devam ediyoruz. Hala canlı olarak kurtarılacak hayvanlarımız var" diyen Deka, "Ancak aynı zamanda, cesetlerin imha edilmesi için toplama çalışmalarının ilkine de başladık" ifadelerini kullandı.

Avustralya'nın Tasmanya Adası'nın kumluk sığ sularında mahsur kalan pilot balinaların kurtarılma çalışmaları

Deka, çürüyen cesetlerin denizde imha edilmesinin tercih edilen seçenek olduğunu, ancak uzmanlardan gelecek tavsiyeyi beklediğini de ekledi.

Yunusgiller sınıfından, dondurucu soğukluktaki suları tercih eden pilot balinaların önceki vakalarda kıyıya vurmuş halde 3-4 gün hayatta kalabildiği belirtilmişti.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER