Yedi kancalı misina sebebiyle bir caretta caretta hayatını kaybetti

Kaplumbağanın ölümüne ilişkin açıklama yapan DEKAMER, 'Denizlere atılan misina ve olta gibi yabancı maddeler her geçen gün daha fazla deniz kaplumbağasının yaralanması ile ölmesine sebep olabiliyor' dedi.

Yedi kancalı misina sebebiyle bir caretta caretta hayatını kaybetti

Sindirim sisteminde bulunan yedi kancalı misinanın ameliyatla çıkarıldığı caretta caretta, iki ay sonra hayatını kaybetti.

Muğla‘da sahilde hareketsiz bulunan kaplumbağaya Ufuk Duru ismi verilmişti.

‘Misina ve olta canlıların ölmesine neden oluyor’

Muğla Marmaris’te ekim ayında deniz kenarında bir caretta caretta hareketsiz halde bulundu. İhbar üzerine bölgeye gelen görevliler, kaplumbağayı Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne (DEKAMER) götürdü. Burada yapılan radyografi sonucunda sindirim sisteminde yedi kancalı misina olduğu tespit edilen kaplumbağa ameliyat edildi. Ancak, kaplumbağanın dün hayata gözlerini yumduğu öğrenildi.

DEKAMER tarafından yapılan açıklamada, “Eylül ayının ikinci haftası Marmaris Orhaniye’den gelen ihbar sonrası DEKAMER’e getirilerek radyografisi sonucunda 7 kancalı misinanın sindirim sisteminde olduğu görülen ve 2 aydır tedavi altında olan Ufuk Duru’yu kaybettik. Denizlere atılan misina ve olta gibi yabancı maddeler her geçen gün daha fazla deniz kaplumbağasının yaralanması ile ölmesine sebep olabiliyor” ifadeleri kullanıldı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER