Şile ormanında çevre felaketi!

Mevsim normallerine göre en kurak mevsimlerinden birini geçiren İstanbul’un Şile ormanındaki bir gölette çevre felaketini ortaya çıkardı. Suların çekilmesiyle ormana atılan çok sayıda hurda lastik gün yüzüne çıktı. Bir bölümü siyahlaşmış su birikintisi içeresinde kalan hurda lastikler, ormandaki bitki örtüsü ve yer altı su kaynaklar için büyük tehlike oluşturuyor

Şile ormanında çevre felaketi!

İstanbul/Şile’ye bağlı Oruçoğlu bölgesinde ormana bırakılan yüzlerce otomobil lastiği halkın sağlığıyla oynuyor. Otomobil lastikleri, bitkilerden hayvanlara, su kaynaklarından insanlara kadar pek çok canlıya zarar veriyor. Doğal afetlerden dolayı sürüklenerek su birikintilerine karıştığı iddia edilen lastiklerin kim tarafından ve neden atıldığı ise bilinmiyor.

GÖLET OLUŞUYOR AMA BALIK YAŞAYAMIYOR

Lastiklerden şikayetçi olan Şile sakinleri, lastiklerin 10 yılı aşkın süredir orada olduğunu, geçen senelerde bu kadar dikkat çekmezken bu yıl kuraklıktan dolayı suların çekildiğini ve lastiklerin çok net görülebildiğini ifade ettiler. Gölet oluştuğu halde balık yaşayamadığını ve bu lastiklerin doğal felaketlere neden olduğunu vurgulayan çevre sakinleri,  “Gölet oluşuyor burada, ama balık yaşayamıyor, simsiyah su. Artık kim bilir hangi kaynak sularına karışıyor. Buradaki çam fidanları lastiği absorbe etmeye, yok etmeye çalışıyor, ama edemiyor. Ormanda yangın çıkartabiliyor, suları zehirliyor. Ormanda gezdiğiniz zaman hiç yakışmıyor.” sözleriyle lastiklerin çevreye verdiği zararı ifade ettiler.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER