ODTÜ öğrencileri Ankaralıları ODTÜ ormanına sahip çıkamaya çağırdı

ODTÜ arazisinden geçen bağlantı yoluna yeniden iş makinaları girdi. Öğrenciler tepki göstererek "Tüm Ankaralıları ODTÜ ormanına sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

ODTÜ öğrencileri Ankaralıları ODTÜ ormanına sahip çıkamaya çağırdı

ODTÜ arazisinden geçen Bilkent - İncek Bağlantı yoluna iş makinalarının çalışmaya başlamasına karşı tepkiler sürüyor. Sabah saatlerinden iş makinaları yeniden ODTÜ arazisine girerken öğrenciler açıklamada bulunarak, “ ODTÜ’lüler olarak ranta ve talana geçit vermeyeceğiz. Tüm Ankaralıları ODTÜ ormanına sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

ODTÜ yoluna iş makinalarının girmesi nedeniyle ODTÜ bileşenleri basın açıklaması yapmış, ardından öğrenciler geç saatlerde nöbet başlatmıştı. Buna rağmen sabah saatlerinde tekrar iş makinalarının çalışmasıyla öğrenciler yeniden açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, “Son yaptığımız uyarılara rağmen bugün de Melih Gökçek’e bağlı Genç Şirketler Grubuna ait rezidanslar için belediye yol çalışmalarını sürdürüyor. Binbir emekle , sıfırdan oluşturulmuş Ankara’nın akciğerleri olan ODTÜ ormanları bir avuç zengin, rezidanslarına kolayca ulaşabilsin, halkın vergilerinden kaynak aktarımı yapabilsinler diye talan edilmek isteniyor. Bu yol yapılırsa, yol ile birlikte yerleşim yerleri artacak. ODTÜ ormanları tarumar edilecek. ODTÜ’lüler olarak ranta ve talana geçit vermeyeceğiz. Tüm Ankaralıları ODTÜ ormanına sahip çıkmaya çağırıyoruz” denildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER