Köyceğiz’de ‘maden ocağı kapasite artırımı projesine’ tepki

Köyceğiz'de bir maden şirketi tarafından yapılması planlanan ‘maden ocağı kapasite artırımı projesi’ için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Köyceğiz’de ‘maden ocağı kapasite artırımı projesine’ tepki

Yayla Mahallesinde düzenlenen toplantıya katılan vatandaşlar ve çevreciler, yapılmak istenen projeye tepki gösterdi, ellerinde ‘Katliam projesinin iptalini talep ediyoruz’, ‘Hayır diyoruz’, ‘Geleceğime dokunma’, ‘Talana son’, ‘Muğla cennet kalsın’ yazılı dövizler taşıdı.

Toplantıya katılan vatandaşlar, çevreciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri maden çalışmalarının çevreye büyük zarar verdiğini savundu.

Dalyan Kültür Turizm ve Çevre Koruma Derneği ile Köyceğiz Turizm ve Doğayı Koruma Derneği basın açıklaması yaptı.

Dernek adına basın açıklamasını okuyan Murat Demirci, Türkiye’nin Önemli Doğa Alanları araştırmasına göre, Sandras dağının bitki çeşitliliği açısından ülkedeki önde gelen alanlardan birisi olduğunu söyledi.

Dağın kuzeyindeki, Kartal Gölü Tabiatı Koruma Alanı’nın koruma altında olduğunu hatırlatan Demirci; ‘Dağın güney yamacı ise, sanki farklı özelliklere veya daha az öneme sahipmiş gibi korumasız bırakılmış durumda. Bu sebepledir ki, bölgede maden faaliyetlerine başka hiçbir faktör göz önüne alınmadan izin verildiğini görüyoruz. Üzerine titrememiz gereken böylesine önemli bir doğa alanının gözümüzün önünde tahrip edildiğine şahit oluyoruz.’ diye konuştu.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER