İtalya Enerji Tasarrufu için Klima Kullanımını Sonlandırabilir

Hükümet Rus gazına olan bağımlılığını azaltmaya çalışırken, İtalyanlar uzun ve sıcak bir yazla karşı karşıya kalabilirler.

İtalya Enerji Tasarrufu için Klima Kullanımını Sonlandırabilir

İtalya’da enerji kullanımına ilişkin bir hükümet kararnamesinde yapılan değişikliğe göre, okul ve diğer kamu binalarındaki iklimlendirme sistemleri, yılın en sıcak aylarında sıcaklığı 25-27 santigrat dereceden düşük tutmayacak şekilde ayarlanacak.

1 Mayıs’ta başlayacak ve gelecek yıl 31 Mart’a kadar geçerli olacak kurallara göre, kış aylarında 19 dereceden fazla ısıtma yapılamayacak.

Müfettişlerin yapacağı denetimlerle, limitleri aşan yerlere 500 ila 3 bin euro arasında değişen cezalar kesilebilecek.

Kamu Yönetimi Bakanı Renato Brunetta, söz konusu girişimin yılda 2-4 milyar metreküp gaz tasarrufu sağlayacağını söyledi. Ülkede, kamu binalarının enerji maliyetlerinin yaklaşık %57’sinin iklimlendirmeyle ilgili olduğu belirtiliyor.

Değişiklik, şu anda Parlamentonun Üst Meclisi tarafından inceleniyor.

İtalya, doğalgaz ithalatının yaklaşık %40’ını Rusya’dan gerçekleştiriyor ve Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgalinden bu yana enerji kaynaklarını çeşitlendirmek istiyor. Ülke, bu çabaların bir parçası olarak bu hafta Kongo Cumhuriyeti ve Angola’da doğalgaz anlaşmaları imzalamaya hazırlanıyor.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER