HDP'li Gergerlioğlu'ndan kanun teklifi: Elazığ-Pertek arası köprü yapılsın

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis’e Elazığ-Pertek arasına köprü yapılması için kanun teklifi sundu.

HDP'li Gergerlioğlu'ndan kanun teklifi: Elazığ-Pertek arası köprü yapılsın

Elazığ ve Tunceli'yi birbirine bağlayan Pertek feribotları, yaz aylarında yoğunluğu kaldıramamasından dolayı verilen 'iki şehri birleştiren köprü sözü' gerçekleşmedi. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bu konuda Meclis'te kanun teklifi verdi. Gergerlioğlu, "İki şehri birleştiren bir köprü yapılması ise daha önce siyasiler tarafından vaat edilse de gerçekleştirilmemektedir. Köprüyü 31 Aralık 2023’e kadar bitirmesi gerekir." dedi.

Elazığ - Pertek arasına köprü yapılmasını isteyen Gergerlioğlu, gerekçesinde, “Araçlar saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Köprü için, daha önce verilen sözlere, talebin Meclis’e taşınmasına ve imza kampanyaları başlatılmasına rağmen henüz bir adım atılmış değil” ifadelerini kullandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün hizmetleri hakkında kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin gerekçesi şu şekilde: “Elazığ ve Tunceli’yi birbirine bağlayan Pertek feribotları yaz aylarında yoğunluğu kaldıramamaktadır. İki şehri birleştiren bir köprü yapılması ise daha önce siyasiler tarafından vaat edilse de gerçekleştirilmemektedir. Araçlar saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Yerel halk köprü talebini desteklemektedir. Bu sayede tonlarca yakıt tasarrufu sağlanacaktır.”

“Yol güzergahının kullanılır hale gelmesi bölgenin sosyo-ekonomik durumu için avantajlı” diyen Gergerlioğlu, gerekçesinde şu ifadelere de yer verdi: “İktidarın yerel halkın ihtiyacı olmayan projeler yerine, her seçim döneminde söz verdiği ama halk iradesinin tecellisinden memnun kalmadığı için gündemine almadığı Elazığ-Pertek arası köprüyü 31 Aralık 2023’e kadar bitirmesi gerekir.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER