Çevreci İsviçre'li Beyşehir'de

Amacının tüm dünyadaki insanlara çevre bilincini aşılamak olduğunu belirten Ruegg Türkiye'ye geldi

Çevreci İsviçre'li Beyşehir'de

İki çocuk annesi  İsviçreli Anna Ruegg (52), çevresel mesajlar vermek için bisikletiyle çıktığı Avrupa turu kapsamında Türkiye’ye geldi.

3 bin 750 kilometre yol giden Ruegg Konya'nın Beyşehir ilçesinde mola verdi.  Amacının tüm dünyadaki insanlara çevre bilincini aşılamak olduğunu belirten Ruegg, " Ben bu sarı ceketimle bisikletimi sürüyorum. Çünkü herkese bir mesaj vermek istiyorum, şoförlere, yürüyen insanlara, herkese. Lütfen arabadan çöp atmayın, arabayla yolculuğa çıkarsanız yol kenarlarında çöpleri görebilirsiniz ama eğer bisiklet sürerseniz hepsini görürsünüz. Bu sadece Türkiye için geçerli değil, Avrupa’da da nereye giderseniz  gidin  her yer aynı. Bu yüzden benim mesajım evrensel. Türkiye gerçekten çok güzel bir ülke. O yüzden lütfen kendiniz için ülkenizi  temiz tutun.” dedi.

19 ÜLKE GEZDİ

19 ülke gezdikten sonra Türkiye’ye ulaştığını ve yolculuğunu Ermenistan’da tamamlanacağını belirten Ruegg, “Bir amacım da İsviçre’den Ermenistan’a bisikletimle pedal çevirerek gitmek ve güzergahtaki tüm ülkeleri gezmek ve görmek. Ermenistan benim baba memleketim. O yüzden onun olduğu yerleri de gezerek mezarını ziyaret edeceğim. Bu yolculukta her gün farklı zorluklarla karşılaşabiliyorum. Trafik en büyük sorun tabii ki. Ama, ara sıra hava şartları da etkiliyor, çünkü bazen rüzgar karşıdan esiyor, sıcak oluyor, bazen yağmur yağıyor. Bu olumsuzluklara rağmen turuma devam ediyorum. Şu an Türkiye’deyim ve ülkenizi çok seviyorum. İlk girişimden bu yana çok güzel insanlarla karşılaştım. Geçtiğim yerlerde hep bana bakıp el sallıyorlar, beni tebessümle karşılıyorlar. Beyşehir’i de çok sevdim. Burası küçük bir Türkiye adeta. Türkiye’nin tüm güzellikleri bu şirin ilçede mevcut. Burada doğa yürüyüşü yaptım göl kenarında, çok etkilendim. Beyşehir’de de insanlar çok kibar ve arkadaş canlısı. Bir dahaki sefere özellikle Beyşehir Gölü’nün tamamını dolaşmak istiyorum. Yolculuk esnasında yaşadıklarımı fotoğraflar çekerek ülkemle de paylaşıyorum.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2019, 17:32

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER