Bu yazı yeni icat edildi

Haber Merkezi-Nordic'in en büyük gazetesi, iklim eyleminin aciliyetini görselleştiren ücretsiz bir yazı tipi yayınladı.

Bu yazı yeni icat edildi

Geçen bahar, tüm dünya kilitlendiğinde, karbondioksit emisyonları hızla düştü. Haziran ayına kadar emisyonlar geri dönmüş olsa da bu değişimin hızlı ve radikal eylemlerle mümkün olduğunu gösteriyor. Ancak insanlar, iklim değişikliği gibi karmaşık ve uzun vadeli tehditlerle bu kadar yoğun bir şekilde mücadele etmeye hazır değil. Nordic'in en büyük gazetesi Helsingin Sanomat, bu engeli aşmak için iklim değişikliğini ve etkisini görselleştirmek için bir yazı tipi yayınladı. Yazı tipi, Kuzey Kutup Denizi buzunun iklim değişikliği nedeniyle nasıl küçüleceğinin tahmin edildiğini gösteriyor.

İklim değişikliğini ve etkilerini kavramayı kolaylaştırmak için Helsingin Sanomat gazetesi, iklim eyleminin aciliyetini görselleştiren The Climate Crisis Font'u geliştirdi. Yazı tipinin ağırlığı, Ulusal Kar ve Buz Verileri Merkezi'nin (NSIDC) verilerine göre 1979'dan 2019'a kadar değişir ve IPCC'nin projeksiyonuyla 2050'ye kadar devam eder. Diğer bir deyişle, yazı tipiyle yazılan her başlık, yorum veya makale, iklimin gerçek etkisini örnekleyecektir. arktik deniz buzu boyutunda değişiklik.

" Misyonumuz, karmaşık konuları okuyucularımız için daha anlaşılır hale getirmektir. Geçtiğimiz yıl bize öğrettiği şey, insanlığın COVID-19 gibi ani bir tehditle karşı karşıya kaldığında harekete geçme konusunda çok daha becerikli olduğuydu. Bu nedenle, iklim değişikliği gibi daha karmaşık konular söz konusu olduğunda, aciliyeti somutlaştırmak için farklı yollar bulmamız gerekiyor ” diyor.Helsingin Sanomat'tan Genel Yayın Yönetmeni Kaius Niemi .

"Devam eden salgın, iklim değişikliğine karşı savaşmayı bırakmamız için hiçbir şekilde bir neden değil".

En ağır yazı tipi ağırlığı, uydu ölçümünün başladığı 1979 yılında Arktik deniz buzunun minimum boyutunu temsil ediyor. En hafif ağırlık, IPCC'nin 2050 tahminini temsil ediyor, Kuzey Kutbu deniz buzunun minimumunun 1979 kapsamının yalnızca% 30'una gerilemesi bekleniyor.

“Bu tür yeni gazetecilik öykü anlatma yöntemleri, veri haberciliğine yaptığımız son yatırımları tamamlıyor. Yine de, sadece kendimize saklamak istemiyoruz, bu yüzden onu ücretsiz olarak dağıtıyoruz ve başka yerlerde de kullanılmasını umuyoruz ”,  diyor Helsingin Sanomat'ın Sanat Direktörü Tuomas Jääskeläinen .

Yazı tipi buradan ücretsiz olarak indirilebilir . Helsingin Sanomat'ın kendisi de kısa bir süre önce bu yazı tipini 1979-2020 arasında yayınlanan iklim değişikliği makalelerinin bir derlemesinde kullandı. Koleksiyon, iklim değişikliğine yönelik tutumların, ilerlemesi ve azalan Arktik deniz buzu ile bağlantılı olarak yıllar içinde nasıl değiştiğini gösteriyor.

İklim değişikliği yıllardır Helsingin Sanomat için önemli bir konu olmuştur. 2019'da, iklim değişikliğini rapor etmek için bir iklim muhabiri atadı. Aynı yıl, gazete, iklim eyleminin aciliyetini hatırlatmak için Fin parlamentosu üyelerine ve G20 liderlerine karbondioksitten yapılmış mürekkeple ısmarlama kalemler sundu.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER