Akbelen Direnişçisi Nejla Işık İkizköy Muhtarı Oldu

Akbelen direnişçisi Nejla Işık, İkizköy’ün yeni muhtarı olarak seçildi. Işık, “Tüm köylülerimizle birlikte tek yumruk olduk ve bugün bu başarıyı hep beraber kucakladık. Köyümüz ve köylümüz kazandı” dedi.

Akbelen Direnişçisi Nejla Işık İkizköy Muhtarı Oldu

Muğla Milas, Akbelen direnişçi köylülerinden ve İkizköy Çevre Komitesi’nden Nejla Işık 31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre İkizköy’ün yeni muhtarı oldu.

Kömür madenine karşı ormanını ve toprağını koruyan köylülerden ve İkizköy Çevre Komistesinden Nejla Işık, rakibinin aldığı 71 oya karşılık 93 oyla İkizköy’ün yeni muhtarı oldu.

Toprağını, ağacını, doğasını, evini kömür madenine karşı savunan Nejla Işık İkizköy’ün muhtarı olarak mücadelesine devam edecek.

İkizköy Çevre Komitesi’nin aldığı kararla aday olduğunu belirten Işık, “Köyümüzü madene teslim etmemek için aday oldum” diye konuştu. Mutluluğunu dile getiren Işık, “Burada, Muğla Milas’ı bu köyünde ilk defa bir kadın muhtar kazandı. Bir devrim yaptık galiba. Akbelen’in, İkizköylülerin mucizesi bence bu. Birlik ve beraberliğin getirdiği bir kazanım. Ben değil, biz kazandık. Tüm köylülerimizle birlikte tek yumruk olduk ve bugün bu başarıyı hep beraber kucakladık. Köyümüz ve köylümüz kazandı” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER