Uçak ikramlarında çevre dostu fincan ve tabaklar

Uçak ikramlarında çevre dostu fincan ve tabaklar

Yeni Zelanda’nın ulusal taşıyıcısı, uçakta üretilen atıkları daha da azaltacak yeni bir yenilebilir kahve fincanı ile deney yapıyor.
Her ne kadar havayolları hem uçaklarda hem de markalı salonlarında biyolojik olarak parçalanabilen bardaklara büyük bir geçiş yapmış olsa da, daha çevre dostu seçeneklere bakmaya devam ediyorlar. Bu nedenden ötürü Air New Zealand  Yeni Zelanda merkezli bir firma ile işbirliği yaptı .

Mevcut durumda kullanıma sunulan fincanlar vanilya aromalı ve erimeden kahvenin sıcaklığına dayanabiliyor.

Air New Zealand müşteri deneyimi yöneticisi Niki Chave, CNN’e havayolunun yıllık olarak uçaklarda 8 milyon fincan kahve servisi yaptığını belirtti. Ve şimdiye kadar,bu fincanları test eden müşteriler tatlarda bir değişiklik hissetmediklerini ifade ettiler.

Bu uygulama,Yeni Zelanda’nın gökyüzüne daha yeşil gitmek için yaptığı tek hareket değil. Temmuz 2019’da, havayolu şirketi, salata sosu ve soya sosu gibi çeşnilerin, tek tek plastik paketler yerine, tekrar kullanılabilir küçük kaselerde servis edileceğini açıkladı.

Her Twiice kupası, benzersiz yapıları nedeniyle biraz farklı bir şekil ve büyüklükte.

Twiice fincanları şu anda iki şirket arasında bir defalık ortaklık olsa da, gelecekte birlikte çalışması için ek fırsatlar sunabilir.

Twiice’nin kurucu ortağı Jamie Cashmore, firmanın ölçekli olarak üretildikten sonra Air New Zealand için yeni, genişletilmiş bir yenilebilir tabak üzerinde çalıştığını söylüyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2019, 09:14

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER