Tapusu Olan Herkesi İlgilendiriyor!

e-Devlet üzerinden sunulan hizmet ağı her geçen gün yenileniyor. Bu kapsamda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından sunulan bazı hizmetler de e-Devlet platformuna taşındı. Vatandaşlar bundan sonraki süreçte tapu ile ilgili dört farklı belgeye e-Devlet ulaşabilecekler.

Tapusu Olan Herkesi İlgilendiriyor!

Ev, konut, işyeri, dükkan, tarla, arazi ve bu tür herhangi bir gayrimenkulüne ilişkin tapu sahibi olan vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir adım attı. Bakanlık tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda tapusu olan vatandaşların çeşitli işlemler için almaları gereken bazı evrakları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne gitmeden e-Devlet üzerinden almaları sağlandı. 

DÖRT FARKLI BELGE ARTIK E-DEVLET'TEN ALINABİLECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yayımlanan yeni bir yazılı açıklamada; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un verdiği talimatın detayları aktarıldı.  Yazılı açıklamada Çevre Bakanı Kurum'un vatandaşların sıklıkla kullandığı dört farklı belgenin e-Devlet üzerinden alınmasına ilişkin çalışma yapılmasını istediği ifade edildi. Bir süredir devam eden bu çalışmaların tamamlandığını aktaran Çevre Bakanlığı bundan sonraki süreçte vatandaşların aşağıda yer alan evrakların e-Devlet aracılığıyla Tapu Genel Müdürlüğü'ne gitmeden alınabileceğini ifade etti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yazılı açıklamasında ayrıca tapu işlemlerinin de e-Devlet üzerinden başlatılabileceğini ifade etti. 

E-Devlet Üzerinden Alınabilecek Belgeler Tapu senedi İpotek belgesi Taşınmazın tapu kaydı Hisseli taşınmaz tapu kaydı Çevre Bakanlığı'nın çalışması sonucu e-Devlet üzerinden alınabilecek bu dört belge ile birlikte 46 işlem Tapu Genel Müdürlüğü'ne gidilmeden alınabilecek. Vatandaşlar "www. webtapu.tkgm. gov.tr/" adresine e-devlet şifresiyle giriş yaparak tapu işlemlerini başlatabilecekler. 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2020, 06:25

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER