‘Oto odaklı’ Ro-Ro limanına ilk sefer

OYAK’ın Japon NYK Line ortaklığı ile Kocaeli’ne bağlı Körfez ilçesinde, tüm markalar ile çalışmak üzere hayata geçirdiği ortak liman işletmesinde ilk deneme seferi tamamlandı.

‘Oto odaklı’ Ro-Ro limanına ilk sefer

OYAK’tan yapılan açıklamaya göre, uluslararası standartlarda hizmet verecek olan otomotiv odaklı Ro-Ro limanı, küresel otomotiv lojistiğinin yeni merkezi olmaya hazırlanıyor. Köstence’den (Romanya) başlayan ve Körfez Bölgesi’nde tamamlanan ilk  deneme seferinde ithal araçlar limandan tahliye edildi. 2019 yılından bu yana inşası devam eden Ro-Ro limanı, gelecek günlerde gerçekleştirilecek resmi açılış sonrası uluslararası otomobil markalarının ihracat ve ithalat kapısı konumuna  gelecek.

Yılda 780 bin araç

Liman, yıllık 780 bin araç elleçleme kapasitesi ve toplam 265 bin metrekare kapalı otoparkı ile sadece otomotiv sektörüne hizmet verecek.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, yapılan ilk deneme seferinin başarıyla tamamlanmasının uluslararası  otomotiv sektörü için tarihi bir an olduğunu belirterek, şunu kaydetti:

“Türkiye’nin çok önemli bir ihtiyacına daha çözüm olacak bu yatırımımız, otomotiv sektörüne olan güvenimizin  de bir göstergesi.”

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER