Bisiklette Avrupa'ya ihracat

BİSED Yönetim Kurulu Başkanı Esat Emanet, "Avrupa Birliği, dünyada bisiklet kullanımının en yoğun olduğu bölge. Sektörün en büyük fırsatını ihracat olarak görüyorum. Beklentimiz, bisiklet yollarının 2020 sonuna kadar 'Bisiklet Yolu Yönetmeliği'ne uygun hale getirilmesidir" açıklamasında bulundu.

Bisiklette Avrupa'ya ihracat

Bisiklet Endüstrisi Derneği (BİSED) Yönetim Kurulu Başkanı Esat Emanet, sektörün en büyük fırsatını, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihracat olarak gördüğünü söyledi.

AB'nin dünyada bisikletin en yoğun kullanıldığı, geçen yıl 20 milyonun üzerinde bisiklet satışının gerçekleştiği bir bölge olduğunu anlatan Emanet, Avrupa'ya bisikleti en çok Tayvan, Kamboçya ve Bangladeş'in ihraç ettiğini belirtti.

Emanet, Türkiye'nin AB'ye bisiklet satışında 10'uncu sırada yer aldığına işaret ederek, "AB'ye yaklaşık 250 bin adet bisiklet satarak 35 milyon avroluk bir hacim yakalamış durumdayız. Sektörün en büyük fırsatını ihracat olarak görüyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye'deki bisiklet satışlarının genellikle metropollerde gerçekleştiğini vurgulayan Emanet, "En çok satış İstanbul’da gerçekleşti. İstanbul'u sırasıyla İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa takip ediyor." dedi.

Nüfusa oranla en çok satışın yapıldığı şehrin ise Konya olduğunu anlatan Emanet, Türkiye genelinde geçen yıl 16-29 inç jant aralığında bisiklet satışının 1 milyonu aştığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2019, 10:17

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER