NASA: Dünya'nın ısınması tahmin edilen seviyelerin üzerine çıktı

NASA, Dünya'nın 2005'ten beri iki kat daha fazla ısı aldığını açıkladı. Uzmanlar, buzullardaki erimenin ısınmaya etkisine işaret etti.

NASA: Dünya'nın ısınması tahmin edilen seviyelerin üzerine çıktı

"DIŞ HABERLER SERVİSİ"

NASA ve Ulusal Okyanus ve Atmosfer Yömetiminin ortak hazırladıkları araştırmaya göre, dünya hesap edilen seviyenin üzerinde ısındı. 2005 ylından beri geçen 16 yılda gezegen iki katı miktarda ısınırken, araştırmaya göre bu ısınma okyanuslara, toprağa ve atmosfere de yansıyor.

"ISI DENGESİZLİĞİ"

Uydu verileri kulanılarak yapılan araştırmada, dünyanın aldığı ve yaydığı ısı miktarları karşılaştırıldı. 2005'teki ölçümden beri bu oranın alınan ısı miktarındaki artış sebebiyle yükseldiği belirtilirken, ısı alım ve yayım arasındaki dengesizliğin küresel ısınmanın ilk adımı olduğu belirtildi.

"OKYANUSLAR EMİYOR"

Araştırmada dünyadaki enerji artışının miktarının "saniyede 4 Hiroshima" büyüklüğünde olduğu ifade ediliyor. Üstelik ısınmanın yüzde doksanının okyanuslar tarafından emilmesi de küresel ısınmanın yaratacağı sorunları arttıracağı söyleniyor.

"ISI YAYILAMIYOR"

Bu yükseklikte ısınmanın çeşitli sebeplerine yer verilen araştırmada, gezegendeki kontrolü mümkün olmayan iklimsel değişikliklerin yanında insan ürünü ortaya çıkan sonuçlara da yer veriliyor. Özellikle buzulların eriyişi ve bulut kümelerinin azalması, alınan ısının yayılamamasında en önemli sorunlar arasında gösteriliyor.

Isınmanın devam edip etmeyeceği konusunda temkinli bir sonuç çıkarılan araştırmada, 15 yılın tek başına trend oluşturamayacağı yorumu yapıldı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER