İklim krizini reddedenlerin yeni sesi Naomi Seibt kimdir?

İklim aktivisti Greta Thunberg kısa zamanda başta gençlerde olmak üzere iklim kriziyle ilgili farkındalık yaratmayı başardı. Buna karşı iklim şüphecileri karşı tezleri savunan genç aktivist Naomi Seibt'ı destekliyor Seibt kimdir, neleri savunuyor, kimler tarafından destekleniyor?

İklim krizini reddedenlerin yeni sesi Naomi Seibt kimdir?

TIME dergisinin yılın kişisi seçtiği iklim aktivisti Greta Thunberg kısa zamanda başta gençlerde olmak üzere 'iklim krizi' ile ilgili dünyada farkındalık yaratmayı başardı.

Thunberg katıldığı etkinliklerde, bilimsel araştırmalara dayanarak, devletlere küresel ısınmaya karşı önlemler almaya davet ederken, bazı gruplar 17 yaşındaki genç kızın çevreciler tarafından manipüle edildiğini iddia ediyor.

Özellikle ABD Başkanı Donald Trump gibi iklim krizini inkar edenler Thunberg karşıtı bir tutum içerisine girerek, İsveçli aktivisti sözlerinin gerçekleri yansıtmadığını iddia ediyor.

Trump yönetimine yakınlığıyla bilinen ve iklim krizi inkarcılığını savunan ABD'li Institut Heartland, kendi tezlerini savunan Almanya doğumlu Naomi Seibt ile anlaştı.

Naomi Seibt neleri savunuyor? Neden 'anti-Greta' haline geldi?

Henüz 19 yaşındaki Seibt, Greta Thunberg gibi Avrupalı bir genç kız. Kendisini "özgürlükçü" bir aktivist olarak tanımlayan Seibt, YouTube kanalı üzerinden iklim krizi alarmı verenlere karşı videolar yayınlıyor.

Ancak sadece 50 bin takipçisi olan Seibt'ın, yakın zamanda tanıştığı Institut Heartland sayesinde, dünya basınında ismi duyulmaya başlandı.

Kürüsel ısınma gerçeğini "tümüyle reddetmediğini" ifade eden Alman aktivist, "karbon emisyonlarının etkilerinin bazı kişiler tarafından abartıldığını" iddia ediyor. Ona göre, küresel ısınmanın birçok kaynağı var, güneşin de bunlardan en önemlisi.

Fakat çok sayıda bilim insanı, 1970 yılından beri Dünya'ya ulaşan güneş enerjisi miktarının azaldığını ve CO2 emisyonlarının 20. yüzyılın ortalarından beri küresel ısınmanın ana nedeni olduğunu ifade ediyor.

İnsan kaynaklı CO2'nün iklim krizine yol açtığının "saçmalık" olduğunu ifade eden Seibt, Greta Thunberg'in öncüsü olduğu hareketin açıkça "insan karşıtı bir ideolojisi" olduğunu ileri sürüyor.

Ayrıca kendisinin Thunberg'e benzetilmesine karşı çıkan Seibt, "Beyni yıkanmış bir kukla olduğumu düşünmüyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2020, 11:32

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER