Greta gündemden düşmüyor!

16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'ün sözleri olay yarattı.

Greta gündemden düşmüyor!

TIME dergisi tarafından 2019 yılının kişisi seçilen 16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg geçtiğimiz cuma günü dünya liderlerine yönelik sarf ettiği sözden dolayı yine gündeme oturdu. Geçtiğimiz cuma günü İtalya'nın Torino kentinde iklim değişikliği protestosuna katılan Greta Thunberg burada, "Dünya liderlerini duvara karşı yaslamak için gerekeni yapacağız ve böylece geleceğimizi güvence altına almaları için işlerini yapmak zorunda kalacaklar" dedi.

16 yaşındaki iklim aktivistinin tartışmalı sözleri kamuoyundan büyük tepki topladı. 'Ağza alınmayacak' olarak nitelendirilen sözleri sebebiyle eleştirileri oklarının hedefi haline gelen Greta Thunberg resmi Twitter hesabında açıklama yapmak durumunda kaldı. Greta Thunberg, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Dün, 'Liderleri sorumlu tutmalıyız' demek istedim ve ne yazık ki 'Onları duvara yaslayacağız' diye ifade ettim. İsveçizce'de ‘att ställa någon mot väggen’ (birini duvara yaslamak/dayamak), 'birini sorumlu tutmak' anlamına geliyor. Başka bir dilde doğaçlama konuştuğunuz zaman böyle şeyler olabiliyor." yazdı. Greta Thunberg'in bu açıklaması birçoklarını tatmin etmiş gibi görünüyor. 

Sosyal medyada kullanıcılardan biri, "İngilizce'deki 'back them up against wall' ifadesi de aynı anlama geliyor. Özür dilemene gerek yok, aşağı yukarı benzer anlamlar." yorumunda bulundu. Bir başka kullanıcı da ana dili İngilizce olan kişilerin de zaman zaman anlatım hatası yaptığını söyledi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın 'hamburger' yerine 'hamberder' yazdığı tweetini hatırlattı.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER